fbpx

Trailrunning, het wordt drukker op de paden

Wow, wat vinden we op het moment veel terug over trailrunning in de media. Met regelmaat worden wij benaderd om informatie te verstrekken en dat is prima. Veel mensen zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging en horen van trailrunning. Het wordt daardoor steeds drukker op de paden. Vele nieuwe evenementen worden georganiseerd en we hebben binnen een jaar tijd ineens keus genoeg om ons aan te melden voor trails in Nederland (of daarbuiten). Ja, trailrunning is hot. Regelmatig wordt me gevraagd wat ik er van vind en of ik verschillen merk met enkele jaren terug… Tja, verschillen zijn er wel, het is met name drukker op de paden. Maar, vind ik dit erg… nou, eigenlijk niet, tenminste… als het net als ik echt liefhebbers zijn van de natuur en zich daar ook naar gedragen…

Beleving

Ik vind trailrunning echt geweldig. Het brengt me rust en ik kan mijn hoofd letterlijk leeglopen. Ik kies het liefst nieuwe paden met of zonder vrienden die gaan voor beleving. Het deelnemen aan evenementen kan heel bijzonder zijn. Vaak is dat de plek waar je elkaar ontmoet en de sfeer is vaak geweldig. Trailrunning is voor mij genieten, en daar denken gelukkig vele andere trailrunners precies zo over. Georganiseerd deelnemen aan een trail kan dus super zijn.

Mindere dingen

Met meer mensen over een trail kan toch enkele mindere dingetjes met zich meebrengen. Zo kom ik onderweg wel eens weggegooide verpakkingen tegen van gelletjes of andere gebruikte supplementen. Dit vind ik dus niet gaaf. Dat past niet en als ik andere dit zie weggooien zeg ik er ook iets van of raap het op. Zolang we met zijn allen de natuur zo puur achterlaten als we hem aantroffen is er niks aan de hand. Zodra we met zijn allen zien dat de natuur last heeft van ons dat moeten we ons serieus gaan afvragen waar we mee bezig zijn.

Gunnen

Ik gun iedereen die prachtige ervaringen die ik meemaak in de natuur. Ik neem aan dat anderen mij dit ook gunnen. Ik hoop dat de nieuwe trailrunners net als wij de natuur respecteren zodat we nog lang kunnen genieten van schone mooie paden.

Tot de volgende keer.

Chris
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?