fbpx

Trailrunning in Lommel – in 16km de avond tegemoet

Zo, dat was een lekkere run zo net over de grens in België. Om 19:00u. zijn Mildred en ik vanaf CenterParcs de Vossemeren een trail gaan lopen van ongeveer 15km.  Een soort van verkenningstrail voor onze Total Trail Experience in het weekend van 30 november dit jaar.

Vandaag had ik zo’n dag waarin ik veel te veel moest regelen… Ik had ook echt geen zin om te gaan rennen. Je voelt je moe, sloom, druk en je hoofd zit vol met allemaal dingen die je bezig houden. Geen stres, maar zeker geen ontspanning. Het was de WhatsApp van Mildred die zei: “Hoe laat vanavond” die daar verandering in bracht. En ja, wat ben ik blij dat ik door de natuur in Lommel ben gaan trailrunnen. Het doet toch wel iets met je dat sporten in de natuur.

Paden verkennen.

We besloten eens te gaan kijken hoe we een mooie 15km trail konden gaan samenstellen. Je loopt wat over paden en kijkt goed om je heen. De avond was koel en de zon scheen… prima condities voor een training. En, dat die Whoop Whoop hard kan rennen dat weet niet alleen ik. Haha, al praten in een 12,5km per uur liep Mildred over de paden en wees naar alle kanten tegelijk. …. Ik kon nog net ‘Ja’ uitbrengen en volgde haar met moeite. We liepen over vele single tracks en af en toe mooie technische stukken. Bundels zonlicht raakten de paden en eigenlijk waren en bijna geen andere mensen in het bos. Geen auto’s, geen lawaai, alleen die snelle voetstappen van Mildred zo’n 5-10 meter voor me.

De eerste 4 kilometers van de trail hadden we bepaald. We passeerden de brug bij het kanaal en schoten opnieuw een mooie lange single track op. Wel liepen nu over het gedeelte waar er veel dennenbomen stonden. Dan krijg je van die zachte paden vol met gevallen dennennaalden. In dat stuk, na zo’n 7 kilometer kreeg ik eindelijk een omslagpunt. Tot dat moment ging het niet soepel. Een dichte neus, geen ritme, en maar als een dolle achter Mildred aanlopen. Maar goed dat ik mijn hardslagmeter niet om had… Nee, rond dit punt besloot ik een spint te trekken, even alles eruit lopen. Zo’n 300 meter vol gas… Trouwens, het enige moment dat ik voor Mildred liep vanavond… Ja, dat was lekker, en het ritme zat opeens weer in de benen. In een goed tempo zijn we om de Sahara heen over verschillende smalle paadjes gelopen. Er volgde enkele korte klimmetjes en opeens stonden we aan de rand van het bos en wel op een heuvel met uitzicht op het meer. We liepen door het mulle zand richting de waterkant en vervolgde de trail. De zon raakte het water en dat versterkte de rust die het gebied uitstraalde. Wat een schitterende omgeving hier in Lommel.

Lommel 08-08-2013 - Mildred Haans

Via het kanaal zijn we na 15,9km weer terug bij CenterParcs De Vossemeren in Lommel. Toch wel grappig. Om 18:30u in Geldrop vertrokken en om 21:45u. weer terug.Even op een doordeweekse avond even een trail in het buitenland lopen. En dat voelt prima!

Tot de volgende keer.

Chris
chris@trail-running.nl

Lommel 08-08-2013 - Chris van Beem


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?