fbpx

Trailrunning Training in Aalst-Waalre

Gisteren hebben we opnieuw een aangekondigde trailrunning training gehouden, dit keer in Aals-Waalre met startpunt de Hut van Mie Pils. Om 19:00u. zouden we vertrekken en om 18:30u. kwam ik aanrijden. Toch leuk, de eerste 2 deelnemers waren al aanwezig. Even later kwam Mildred aan en in het aansluitende half uur alle andere deelnemers. Iedereen maakte kennis met elkaar en, geloof het of niet, er waren deelnemers uit Rotterdam, regio Utrecht, Breda uit Belgie, ja…. echt overal vandaan. Na een korte introductie en een praatje vooraf zijn we uiteindelijk  met 19 deelnemers begonnen aan onze training.

Groep Aalst Waalre - Trailunning Training

Aalst-Waalre

Ik had me voorgenomen geen route te plannen maar te kijken welke paden op onze weg kwamen. We besloten 2 uur te lopen en gemiddeld tempo van rond de 10-11km aan te houden. De eerste 10km bleven we vanuit Eindhoven gezien aan de rechterkant van de A2. We kozen verschillende single tracks en bospaden. We liepen met een laaghangende zon van rechts en de natuur was prachtig. Ik heb welgeteld nog 1 hardloper zien rondsjouwen in dit gebied, verder zijn we niemand tegengekomen, onbegrijpelijk….

Trailrunning Training - Trailrunning Nederland

De sfeer

Het mooie aan zo’n trailrunning training vind ik het de ruimte die je hebt om andere te leren kennen. Iedereen heeft zo zijn eigen motivatie om op dat moment ook in de bossen te lopen. Voor de een is het nieuw voor de ander niet maar is het gebied nieuw. We wisselen (sterke) verhalen uit en geven elkaar tips. En, daarbij lopen we ontspannen zo’n 20km door de natuur. Midred en ik vinden het erg bijzonder dat sommige deelnemers 2,5 uur zijn komen rijden om te kunnen deelnemen aan onze training (George Daams, Jessica en Kris Philippa en Bart Steen). Maar 1 ding is echt duidelijk, het zijn allemaal liefhebbers van de natuur en hardlopen. En ja,… ook wij gaan graag een keer bij de anderen in de buurt trainen… En,… we hebben toch zeker een pittige training gelopen, in een lange rij over de paden.

Het tweede gedeelte

De weg terug zijn we de A2 overgestoken. In de schemering van de heldere avond hebben we vele zandpaden, (nieuwe) single tracks en bospaden gelopen. De laatste 5km begonnen echt donker te worden. Enkele lampjes werden tevoorschijn gehaald en na 2 uur en 7 minuten waren we weer terug bij de Hut van Mie Pils in Aalst-Waalre. Bijna heel de groep plofte neer op het terras en in een uurtje hebben we nog gezellig nagepraat.

Conclusie

Tja, deze manier van training bevalt me prima. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en oude bekenden weer ontmoet (Ralph Snieders). Ik heb mijn duurtraining gezellig gelopen en heb enkele van mijn favoriete paden laten zien. Een vorm van trailrunning met veel beleving. En ja,… daar is het bij mij uiteindelijk om te doen. Enkele deelnemers proberen as. woensdag ook in Lommel mee te lopen. Dat zou leuk zijn… ik denk dat het opnieuw een leuke groep gaat worden… En, aanmelden kan nog steeds, we vertrekken om 19:00u…

Deelnemers bedankt voor deze leuke avond, het was goed!!!

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.nl


Trailrunning Training - Trailrunning Nederland


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?