fbpx

Een trailrunning training in IJmuiden

Op zondagmiddag 14:30u. een trailrunning training in IJmuiden. Iets waar ik de hele week naar uit had gekeken. En, terecht…. het was weer een geweldige training door een prachtig gebied. Op uitnodiging van Peter Mooij en Sjaak Vlaspoel hebben we via de website deze training aangekondigd. En ja, toch een leuke groep van 17 liefhebbers stonden klaar op de parkeerplaats van het zwembad in IJmuiden om aan deze 28km te beginnen. Helaas was deelnemer 18 ons net misgelopen door een file, Marek Vis besloot alsnog het gebied in te duiken maar we zijn hem jammer genoeg niet meer tegengekomen. Ik heb zo’n 140 foto’s gemaakt tijdens deze tocht, en dat zegt eigenlijk genoeg… Geweldig.

Trailrunning

De meningen over wat trailrunning nu precies inhoud zijn wat verdeeld. Wat voorheen een bosloop werd genoemd krijgt nu al snel de omschrijving trailrunning. Er zijn mensen die zich er aan storen. Nou, daar hoor ik niet bij. Trailrunning is voor mij de beleving van het hardlopen in de natuur. Het opzoeken van de mooie kleine paadjes in een natuurgebied. En ja, als je trailrunning beoefent in het berglandschap dan zitten daar regelmatig stevige klimmen en afdalingen bij en dat is echt anders lopen. Ik kan niet ontkennen dat zulke condities niet in de buurt komen bij het rennen door de Nederlandse natuur. Maar, onze duinen, heuvels, zandpaden, bospaden en single tracks zijn toch echt ook prima plekken om te trainen. Met het hardlopen in de Nederlandse natuur kun je bij benadering het gevoel van trailrunnen ervaren. Ik praat voor mezelf, anderen kunnen dit niet zo ervaren. Maar goed, ik heb op aardig wat plaatsen in het buitenland diverse trails gelopen en daar baseer ik mijn mening op. Dit waren trails met extreme condities en met minder extreme condities. 1 ding weet ik zeker; Nederland heeft geweldige plekjes om te trainen en ik ben iedere keer weer verbaast over de schoonheid van onze natuur.

IJmuiden trailrunning training

Onze training

De training van zondag was goed. De sfeer was ontspannen en we liepen in een tempo waar we gewoon met elkaar konden praten. Het is een leuk gezicht een sliert van 17 hardlopers over de smalle paden in de duinen en de bossen te zien bewegen. Er was genoeg tijd voor een grap of een dolletje. We praten wat en lachen ronduit, maar ondertussen werd er serieus getraind. Een duurloop van 3 uur met 28km onder de schoenen en toch aardig wat hoogtemeters door stukken met regelmatig mul zand…. het zijn condities waarbij enige inzet toch nodig is. Maar als de sfeer goed is en je voelt je prima in de groep dan gaat het wel een stuk makkelijker. Er was tijd voor wat uitleg over enkele bezienswaardigheden, halverwege nog even bij een strandtent wat drinken en na afloop nog even gezellig napraten op de parkeerplaats. Dat maakt een rit van 2 uur vanuit Geldrop zeker de moeite waard. Ik heb weer nieuwe trailrunners leren kennen en heb enkele bekenden opnieuw kunnen spreken. Voor mij was de training compleet.

Duinen IJmuiden Chris van Beem

Tijdens deze training heb ik voor het eerst gelopen met een Racevest van Raidlight. Het was even wennen met 2 flessen van 75cl aan de voorkant. Het Racevest is goed te stellen dus uiteindelijk heerlijk gelopen met 1,5liter water aan de voorkant. Nu al enthousiast over fit en de mogelijkheden van dit vest. Binnenkort volgt mijn review van deze Raidlight Ultra Olmo 12L.

Een leuke afsluiter

Zo rond 18:00u. waren we terug op de parkeerplaats. Op uitnodiging van Sjaak zijn we met zijn vijven vis gaan eten bij Sjaak. Na een lekker douche fris aan tafel schuiven en echte verse vis uit IJmuiden eten. Nou, dat was goed geregeld Sjaak. Meer dan 10 soorten vis met een biertje erbij. Kijk, met zo’n afsluiter werd de dag nog completer.

Ik heb het al vaker gezegd. Trailrunners zijn sociale mensen. Dat merk je tijdens het lopen, dat doe je vaak samen. Zelf heb ik door het trailrunnen mensen leren kennen die ondertussen echte vrienden zijn geworden. En dat vind ik echt geweldig.

Uiteindelijk was ik na 22:00u. thuis. Alweer een mooie dag in het teken van trailrunning die niemand me meer afpakt. Peter en Sjaak bedankt voor de mooie dag. En natuurlijk ook alle deelnemers bedankt, toch leuk dat jullie aansloten bij onze training in IJmuiden….

Tot de volgende keer….

Chris van Beem
chris@trail-running.nl


Ga voor de foto-impressie naar onze Facebookpagina:Training in IJmuiden: 22-09-2013


Chris van Beem - Raidlight Ultra Olmo 12L

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?