fbpx

Trailrunning en vergeten te eten…

Op zondagmiddag heb ik met Mildred 1 van de trails van het Total Trail Experience gelopen. Tenminste, we hebben de 35km route zo goed als vastgesteld. Een route met van alles wat. Niet echt veel hoogtemeters, maar vele afwisselende paden en prachtige natuur. Ja, het was een prima training. Voor mij opnieuw een dag met een wijze les.
” Voeding voor je lijf is erg belangrijk! “

Ken je dat, je wil veel dingen doen maar dat past nooit in de tijd die je hebt. Wat doe je dan, je maakt keuzes zoals ze op dat moment uitkomen. Zo was het voor mij op zondagmorgen. Om 13:00u. had ik afgesproken met Mildred bij de Vossemeren. Ik wilde de ochtend goed gebruiken dus ik besloot werkelijk waar van alles nog te doen. Eenmaal in de auto besefte ik dat ik al 7 uur wakker was en eigenlijk nauwelijks wat had gegeten. Wel veel koffie dus eigenlijk geen honger gevoel. Bij de start van onze trail nog geen gerommel in de buik en ik voelde me op dat moment prima.

Dan ga je met Mildred lopen, dus op 12 tot 12,5km gemiddeld over de paden… haha. Ja dat ging in een lekker tempo. Allemaal goed te doen…. Wat Innerme repen de eerste kilometers en vol tempo door over de paden in omgeving Lommel. Je voelt je prima tot dat moment… het moment van zo.. en nu is het op…. De benen zijn zwaar en er zit niks aan energie in je lijf… Tja, dat was bij mij zo rond de 22km… Daar zit je dan, leeg en toch nog ruim 10km te gaan.

Ik wil er soms gewoon niet aan toegeven hoe belangrijk het is dat je vooraf aan een trail goed eet. Dit is gewoon logisch en het is echt nodig, maar toch vergeet ik af en toe het belang ervan. Dan zit ik in aanloop naar de training met mijn gedachten ergens anders en dan eet ik gewoon niet. Tja, dan zit je tijdens een trail toch wel met een dingetje.

Chris van Beem - Lommel

Uiteindelijk komt dit wel weer goed, ik rust, eet en drink wat en pak daarna het tempo weer rustig. Dan ben ik wel weer aan het lopen. Maar toch ben ik uit mijn ritme en het geode ritme is dan ver te zoeken. De laatste 10km bij deze training zijn dan weer een prima reminder voor mij dat voeding ontzettend belangrijk is. De trail heb ik gewoon kunnen uitlopen, al was het zwaar en had ik de laatste kilometers wat meer willen genieten, maar geloof me… dat genieten zat er eventjes niet meer bij. Puur op karakter zo gezegd naar de finish.

Bij thuiskomst ben ik eens uitgebreid gaan eten en drinken… Je merkt dan gewoon aan je lijf dat het hersteld. Tja,… het dagelijks leven neem ik af en toe mee in mijn trail.
Vanaf nu maar weer eens beter letten op mijn voeding…

Want, als mijn trailrunning beleving er onder lijdt, dan ben ik niet goed bezig…

Tot de volgende keer,….

Chris
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?