fbpx

Niet fit, wel zin: Kustmaraton 2013

Vandaag ben ik afgereisd naar Zeeland en morgen sta ik om 12:00u. in Burg Haamstede aan de start van de Kustmarathon. Dit jaar opkomend water,… dat betekent zoiets als: Hoe langer je er over doet, hoe verder de vloedlijn het strand op komt  en hoe zwaarder het parcours. wordt. Volgens de weersverwachtingen misschien wat regen en een matige tegenwind. Tot zo ver mijn inschattingen van de condities….

Marathon Zeeland 2007 - Chris van Beem

Deelname aan editie 2007

Niet fit

Nog vers in mijn geheugen staat de eerdere editie waarbij ik met een longontsteking deze marathon had gelopen. Wat voelde ik me beroerd tijdens deze run. Nu, heb ik weer een klein dingetje. Mijn linker voorhoofd-holte is ontstoken. Wat is dat toch met de deelnames aan de kustmarathon. Ik kan me niet herinneren dat ik onbevangen, topfit, met een goede voorbereiding heb kunnen deelnemen aan deze mooie marathon. Ik heb geweldige herinneringen aan alle deelnames, maar het had wel prettig gevonden als ik wat fitter was geweest. Eens een ontspannen (zware) marathon langs de kuststrook in Zeeland lopen past nog prima in mijn deelname-varianten.

Wel zin

Aan de andere kant ken ik deze tocht toch wel erg goed. Ik ken de zware stukken, weet precies wat me te wachten staat en zal dan ook gedoseerd mijn ding doen. Morgen zie ik weer vele bekenden en ben ik weer eens onderweg langs een schitterend parcours. De afgelopen 5 weken heb ik maar 5x kunnen hardlopen. Ja, dit wel de deelname met de minste trainingen in de voorbereiding…. of,… is de basisconditie zo goed dat de komende 42,195km ontspannen kan afleggen… Ik zal wel zien, zwaar wordt het sowieso en dat is niet erg…

De route kort omschreven,…

Morgen sta ik als trailrunner aan de start van een marathon. Vele goed getrainde atleten gaan voor een snelle tijd. In een lange sliert vertrekken we uit het dorp Burg Haamstede richting het strand. Door de bossen kom je uiteindelijk bij het strand. Dan kijk je naar links en dan zie je de snelle deelnemers al lopen over de pijlerdam richting Neeltje Jans. Ik begeef me op dat moment tussen de lopers die in een tempo waarbij je kunt praten over het strand lopen. Dan ben je zo’n 4 km meter onderweg en begin je een kilometer verderop aan het geasfalteerde stuk parcours tot aan Vrouwenpolder. Eenmaal in Vrouwenpolder verlaat je op 19km het asfalt en ga je richten het halve marathonpunt op het strand. Rond de 27km verlaat ik dan het strand om door de duinen van Oostkapelle naar Domburg te lopen. Het 30km punt is vlak voor de bevoorrading op de boulevard van Domburg. Via de duinen en de Golfbaan van Domburg richting de dijk van Westkapelle. Daar via de tank richting de kreek en bij de reddingsbrigade de steile duinen op voor het laatste stukje richting Zoutelande. Dan na het 40km punt opnieuw het strand op voor het laatste stukje tussen de paalhoofden door richting de boulevard van Zoutelande. De doedelzakspeler verwelkomt je bij de trap ophoog… Een paar honderd meter bovenlangs de boulevard waarbij je links beneden de finish kan horen en zien. Dan linksom omlaag de winkelstraat in en opnieuw Lein Lievense de hand schudden op de zand ophoging wat direct de finish is. Tja, zo zal de dag eruit zien morgen. Ik kom aardig in de stemming,…

Thuiswedstrijd

Ik ben opgegroeid in Zeeland. Thuisbasis is altijd bij mijn ouders. Morgen in Vrouwenpolder ontvang ik mij sportdrank van mijn moeder. Omroep Zeeland heeft een camera staan bij de finish. Mijn ouders staan bij de finish of zien me binnenkomen op de televisie… De Marathon Zeeland brengt ieder jaar iets bijzonders. Iets waar ik maar ook mijn familie met veel plezier naar uitkijk.

Ik ben benieuwd hoe ik het er dit keer van afbreng. Vorig jaar had ik rond de 4 uur en 15 minuten nodig. Ik heb gezegd dat ik tussen 16:00-16:30 denk binnen te komen. Ik hoop dat ik fit en soepel binnenkom, anders ietwat stuk en er helemaal doorheen. Rond de 10km/uur gemiddeld over het zware parcours… moet kunnen. Haha,.. ik laat van me horen.

Mede deelnemers, veel plezier, tot de volgende keer…

Chris
chris@trail-running.nl


Marathon Zeeland 2012 - Trailrunning Nederland 111

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?