fbpx

Trailrunning – of even iets anders: orienteering

Regelmatig krijg ik vragen, dat vind ik leuk en die beantwoord ik dan ook. Soms krijg ik een suggestie, van de week nog….. eentje waar ik zelf al een hele tijd aan zit te denken… Het bestaat al een hele tijd, er zijn zelfs wereldkampioenschappen van, alleen… in mijn beleving zijn er veel raakvlakken met trailrunning…
Kijk onderstaand filmpje maar eens 😉Wat een heerlijk avontuur. Geen met linten of pijltjes uitgezette routes, puur natuur in een geweldig landschap. In je eigen tempo een door jou gekozen route lopen naar verschillende gemarkeerde punten op je kaart. Het is een orientatieloop natuurlijk, maar… mij kun je hier wel voor wakker maken!

Kleinschalig nieuwe gebieden verkennen

Het concept is eenvoudig. Je krijgt een kaart waarop verschillende punten gemarkeerd staan. Van jou wordt verwacht dat je alle punten op de kaart bezoekt. Bij ieder markeerpunt kun je je kaart (map) markeren met een (knip)klik. Uiteindelijk kom je binnen en worden alle (unieke) vormen van de kliks gecontroleerd of je ook overal bent geweest. Met andere woorden, je kunt je eigen trail lopen waarbij je getrakteerd wordt op de creativiteit van de samensteller van de route. Dit kan in de vorm van een wedstrijd maar zeker ook recreatief…. Geen gezamenlijke start, iedereen start binnen een bepaalde tijdzone… Een concept naar mijn hart. Ik denk dat ik maar eens naar het buitenland ga op zoek naar dit geweldige avontuur. Weet je wat, hieronder nog een filmpje voor de liefhebbers:Ik hou jullie op de hoogte, misschien moeten wij maar eens een eerste variant in Nederland gaan organiseren. Laat maar horen of jullie er dan bij zijn!

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?