fbpx

Aangemeld voor de UTMB 2014

Vorig jaar omstreeks deze tijd had ik me ook aangemeld voor het koningsnummer van Europa, de Ultra Trail du Mont Blanc of te wel… de UTMB. Ergens begin 2013 kwam de duidelijkheid, ik was helaas uitgeloot en zat niet bij de gelukkige deelnemers…. Nu, een jaar later heb ik me opnieuw aangemeld. En ja,… nu geniet ik een voordeel bij de loting. De organisatie omschrijft het voordeel als volgt:


Those persons unlucky in the 2013 draw and who did not transfer their registration to the TDS™ benefit from a co-efficient of 2 which will double their chances of success in the 2014 draw (on condition that they chose the same race as 2013 and have the necessary qualifying points for 2014). These runners must pre-register during the period of time mentioned above. If you do not pre-register within the time stated, the co-efficient of 2 will be lost forever.
NB: Those persons who were unlucky for the 2013 draw and who chose to transfer their registration to the TDSTM gave up their co-efficient for 2014.

The results will be announced on January 15th 2014 at 10.00 (Paris time) in the list of persons registered and on your runners file at our web-site www.ultratrailmb.com, and will be confirmed by email.


Goed, nu dus een jaar later heb ik me opnieuw aangemeld en geniet ik een extra kans om toch te kunnen deelnemen aan deze (voor mij) droom-race. Over een kleine 4 weken weet ik (en vele anderen) of de voorbereidingen van start kunnen gaan. De bevestigingsmail is al binnen, meer dan afwachten kan ik nu niet doen.

Medical Certificate

Indien het verlossende antwoord positief is zal ik een medisch certificaat moeten invullen en laten ondertekenen (met stempel) door mijn huisarts, waarin verklaard wordt dat ik gezond geacht wordt om deel te nemen aan de race. Het certificaat is te downloaden van mijn eigen pagina binnen de www.ultratrailmb.com website… Haha, de laatste drie jaar ben ik jaarlijks naar mijn huisarts gegaan. De eerste keer heb ik goed moeten uitleggen wat ik van plan was, daarna was het meer van; ‘Wat ga je nu weer ondernemen’. Want ja, ook voor de Lavaredo Ultra Trail en de CCC heb ik getekende Medical Certificates moeten overhandigen.

Een doel op zich

Ik weet niet meer wanneer ik het boek ‘Extreme Lopen’ cadeau kreeg. Wat ik nog wel weet was mijn besluit na het lezen van de eerste race…. De UTMB in Chamonix, 168km rond het Mont Blanc massief. Ik was verkocht…. ‘DIT GA IK DOEN’ beloofde ik mezelf. Daar is mijn ontdekkingstocht binnen de trail-wereld begonnen. Ik kwam achter het puntensysteem van de UTMB en ging steeds meer extremere trails lopen om punten te verzamelen voor de UTMB. Mijn eerste uitdaging was de ICE Trail Tarentaise in Val d’Isere. Mijn eerste ultra trail in de bergen. Helaas door het slechte weer konden we niet over de Grand Motte, waardoor ik geen 2 maar slechts 1 UTMB punt verzamelde. Maar goed, het uitkiezen van de races was vanaf dat moment gekleurd door het verzamelen van de UTMB punten. Ik wilde gewoonweg mijn doel realiseren door deel te nemen aan de 100Miler van Chamonix, de UTMB.

UTMB Punten

Het is vanwege de populariteit, het massale inschrijven van trailrunners over heel de wereld, waarom de organisatie werkt met een puntensysteem. Onlangs hebben ze het aantal benodigde punten per race verhoogt. Nu zul je 7 punten moeten verzamelen verdeeld over maximaal 3 races. De punten krijg je bij het volbrengen van deelnames en moet de finish in de laatste 2 jaren liggen. De verzamelde punten in de jaren daarvoor zijn al komen te vervallen. Om je een idee te geven. Bij het volbrengen van de FantomeTrail 50km krijg je 1 UTMB punt. Mijn deelname en finish bij de Salomon 4Trails en de CCC zijn beiden goed voor 3 punten. Verder heb ik vele 2 punters en 1 punters gelopen.

Ik ben blij dat het circus weer is begonnen. De kaartverkoop is in volle gang en ook dit jaar zal het uitverkocht zijn. Ik hoop dat ik dit keer niet in het publiek zit, maar kan deelnemen binnen de piste… Een grote pieste met vele obstakels en maximale inspanningen. Een uitdaging 168km lang…. Ik ben graag 1 van de trailrunners, een Nederlandse trailrunner onderweg met nog meer dan 40-50 nationaliteiten. En ja, mocht ik de gelukkige zijn… dan zal ik mijn voorbereidingen en mijn ervaringen delen… Nog ruim 8 maanden en de race gaat van start,…. ik ben benieuwd.

Waarom de UTMB, wellicht zeggen enkele beelden je meer, …. 😉The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc® door UltraTrailMontBlanc


Tot de volgende keer…

Chris van Beem
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?