fbpx

Trailrunning – Het past zoals het kan

Bij het naderen van een nieuw kalender jaar ben ik geneigd om toch even terug te kijken, heel kort maar. Dan kijk ik vooral terug op de mooie momenten, die momenten die me energie geven om verder te gaan. Zoals iedereen heb ook ik te maken gehad met (enorme) teleurstellingen of dingen die ervoor gezorgd hebben dat je anders in het leven stond dan je eigenlijk wilde. Als ik daaraan dan terugdenk krijg ik zo’n rommelig onderbuik gevoel… Een soms harde leerschool, maar zo zit het leven nu eenmaal in elkaar. Ook in die onprettige momenten ga je dan op zoek en doe je dingen die je energie geven. Een soort uitlaatklep die ervoor zorgt dat je verder kunt, dat je toch de mooie dingen kan blijven zien en ervaren. Kijk ik dan terug naar het afgelopen jaar dan kan ik zeggen dat trailrunning voor mij die uitlaatklep is geweest.
Voor mij geldt dan ook: “Trailrunning – Het past zoals het kan“.


Gepaste voornemens

Ieder jaar begint met bepaalde voornemens. Dan breng je in kaart wat je wilt en stel je jezelf dat in het vooruitzicht voor het komende jaar. In eerdere jaren had ik vooraf een compleet schema met deelnames aan trails door heel Europa. Ik had een strakke planning, ik wilde sowieso alle trails lopen en het liefst de gaten opvullen met nog meer trails. Wat heb ik in mooie gebieden mogen lopen en wat heb ik daardoor vele bijzondere mensen leren kennen. Een waardevolle tijd!

Dit keer ga ik het iets anders doen. Trailrunning is een rode draad in mijn leven, een passie die me zo veel meer brengt dan een goede conditie. Ik heb (haalbare) doelen nodig om ergens naar toe te werken. Ik ben graag onderdeel van de groep trailrunners die deze passie op een mooie manier met elkaar delen. Ik ben op zoek naar mijn grenzen en ben het liefst in mooie natuur gebieden bezig aan een uitdaging. Verder luister ik graag naar anderen en vertel ik met plezier over mijn ervaringen.

Het komende jaar staat voor mij in het teken van een 100Miler. Ik wil dolgraag de uitdaging aangaan om deze Ultra te volbrengen. In augustus 2014 staat de UTMB op mijn agenda. En, mocht ik uitgeloot worden, dan kies ik een andere 100Miler. In die periode daarvoor zal ik me voorbereiden met deelnames die passen in persoonlijke situatie. Ik heb op 17 januari de 100km van de Dutch Ultra-Run by Night. En in maart de nieuwe 75km ultra afstand van de Salland Trail. Verder zal ik regelmatig van de partij zijn bij de leuke loopjes door de natuur van Willem en Annemarie, waaronder Limburgs Zwaarste 100km. Een niet te volle agenda, waarbij er nog voldoende ruimte is om op het laatste moment toch nog deel te nemen aan diverse trails in binnen en buitenland. En, misschien toch terug naar Cortina voor de volle 118km van de Lavaredo Ultra Trail, want die laatste 30km heb ik nog tegoed.

Trailrunning Nederland

En ja, dan hebben we nog de website van Trailrunning Nederland. Iedere trailrunner in Nederland heeft de website al eens bezocht en komt regelmatig terug. Wat begon met een blogwebsite 8 jaar geleden is gegroeid tot een begrip in Nederland. In het jaar 2014 staan vele nieuwe ontwikkelingen gepland, allemaal in het teken van trailrunning en de beleving hiervan. Het delen van informatie staat centraal, het liefst na ervaringen van de trailrunners zelf. Ik blijf in ieder geval mijn belevingen illustreren met beeldmateriaal en verslagen, niet omdat het moet, maar omdat ik het geweldig vind om te doen.

Een ander doel

Ondertussen ben ik aan het schrijven, ik ga een boek uitbrengen. Ik heb altijd al een boek willen schrijven en waarom dan niet over trailrunning en hoe ik het ervaar. Het wordt een boek waarin ik antwoorden geef op vele vragen die me de afgelopen tijd gesteld zijn. In het boek vertel ik over mijn bevindingen en op welke manier ik de uitdagingen aanga om mijn doelen te bereiken en deze uiteindelijk ook bereik. Verder natuurlijk leuke anekdotes die ik beleefd heb tijdens mijn deelname aan trails en zinvolle tips ontstaan uit de praktijk. De eerste hoofdstukken zijn klaar en in 2014 wil ik het boek afronden.

Ik wens jou een sportief 2014 met vele mooie trailrunning momenten…

Tot de volgende keer…

Chris van Beem
chris@trail-running.nl


Chris van Beem - Trailrunning Nederland

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?