fbpx

Een uitdaging voor de deur

Terwijl ik lekker bij de kachel deze blog aan het schrijven ben besef ik dat precies 1 week later mijn eerste avontuur van 2014 begint, de Dutch Coast Ultra-Run by Night. Rond 21:00u. as. vrijdag kom ik aan in Hotel Wienerhof te Den Helder om vervolgens om 22:00u. te starten aan mijn 100km richting IJmuiden over het strand. Zucht,… ik moet er nu nog even niet aan denken. Laat ik het anders zeggen, ik moet me de komende 7 dagen nog even opladen.


De aanloop

De afgelopen weken heb ik wel gelopen, maar niet zo veel als ik had gewild. Verder ben ik een paar keer naar de manuela therapeut gegaan. Het zit een beetje vast onderin mijn rug…. Net zo’n wervel dat scheef zit en een zenuwbaantje tot aan je grote teen irriteert. Hierdoor loop ik niet ontspannen en wordt mijn rechterbeen stijf. Daar verander ik nu even niks aan, dus,… dat is nu en dat komt goed. Ik heb nog een week om de rug goed los te krijgen.

Als ik dan terug kijk naar vele andere zware deelnames dan kom ik tot een conclusie die me gerust stelt. Geen enkele keer heb ik me top gevoeld in de dagen voor een uitdaging. De gedachte dat je soepel van begin tot einde kan lopen is een mooie gedachte. In realiteit zullen en vele mooie momenten zijn die je zover je kan zullen voorzien van positieve energie om door te gaan en zelf tot aan de finish dragen. Tenminste dat geldt voor mij.


Extreem

De Dutch Coast Ultra-Run by Night is een extreme Ultra loop. Je loopt in de nacht, over het algemeen over het zand van de stranden tussen Den Helder en IJmuiden. Daarbij kunnen de omstandigheden van het weer de mooie tocht voorzien van laten we zeggen leuke extra’s. Dat kan het zicht op de mooie helder maan zijn of tegenovergesteld, een dik wolkendek met regen, wind en kou… En ja,… daar hou ik van. Pas in het laatste uurtje weten we wat we bij de start kunnen verwachten en dan maak je je definitieve plan. De voorbereidingen van je racevest met water en voeding heb je klaar. Maar je keuze in kleding, wellicht schoenen zal ik dan pas maken… Ik ga 100km over het zand hardlopen. Ik moet zeggen, ik heb geen idee hoe het me gaat bevallen. In mijn 8 edities kustmarathon in Zeeland heb ik iedere keer het stuk tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle voor mijn kiezen gehad. 7-8km strand…. Nou, daar ben ik een paar keer goed stuk gegaan… Haha… Eigenlijk is het heel simpel.. Ik loop ik gedachte dat stuk gewoon 13x, dan kom ik gewoon aan in IJmuiden… Ja, ik zie uit naar de aankomst in Den Helder, ik kan niet wachten om alle liefhebbers te ontmoeten die dezelfde keuze hebben gemaakt. De start van de 50-75km is een half uurtje later. Helaas kan ik dus niet met Peter of Claudia meelopen. Ach, de aanloop tot aan de start wordt in ieder geval gezellig.


De komende week

Ondertussen ben ik bezig met de trailrunning kalenders van Trailrunning Nederland. België krijgt ook steeds meer trails, maar het schiet aardig op. Ik hoop zondag de complete Belgische kalender inclusief alle detail-informatie in afstand categorieën af te hebben. Verder af en toe mijn schoenen aan en wat rondjes lopen. Mijn onregelmatige eetgedrag even aan de kant en vooral de laatste week goed en regelmatig eten en drinken. En dan, op vrijdagmiddag vanuit mijn werk in Tilburg richting Den Helder, waar ik om 18:00u. ben uitgenodigd bij mijn IJmuidense vrienden Peter Mooij en family en Sjaak Vlaspoel. Hoe dan ook, het wordt een lange nacht volgende week vrijdag, en ja, even ter motivatie voor mezelf:  Door te doen leer je een hoop…. Of een andere, “een gewaarschuwd mens telt voor twee”. Die laatste is voor mij misschien beter van toepassing bij deze run…..

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.nl


 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?