fbpx

Toch spannend, UTMB ja of nee

Het is wat, er zijn zoveel keuzes te maken, zoveel trails in Nederland, de Benelux, Europa, ja over heel de wereld…. en dan is er de UTMB. Morgen krijgen alle trailrunners die zich hebben aangemeld voor de UTMB, CCC, TDS, OCC of PTL om 10:00u. te horen of ze de voorbereidingen kunnen starten.  De UTMB, het koningsnummer is in mijn beleving het grootste evenement in Europa en ja, misschien wel wereldwijd. Bij het sluiten van de inschrijvingen publiceerde de organisatie de onderstaande veelzeggende aantallen:


Dear Everybody,

Registrations are now closed!

Here is an update concerning registration for the 2014 The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc®.
Last night at midnight, 14113 runners, representing 75 different nationalities are candidates.

  • The UTMB®, is today, 226% full: there will less than 1/2 chance of being successful in the draw.
  • The CCC®, is today, 174% full; there will be a 1 in 2 chance in the draw.
  • The TDS™, with more than 1400 runners already registered, has more than last year, but probably won’t need to have a draw. It is therefore the only event which offers an almost certain chance of participating in 2014. It will not, however, have the capacity to accept those unlucky in the 2 other draws (*).
  • The OCC, is today, 164% full; there will be about 3 in 5 chance in the draw.
  • The PTL™ is full – Enrolments are closed (quota full).

The results of the draw will be announced at 10:00 January 15th (Paris time) here

(*) runners not accepted due to the draw for the UTMB® or the CCC® who choose to transfer their registration to the TDS™ renounce the benefit of a coefficient of 2 for the 2015 draw.

Bron website: http://www.ultratrailmb.com/page/68/News.html


UTMB Weekend - Trailrunning Nederland


Serieuze uitdagingen

Alle races zijn serieuze uitdagingen. Veel trailrunners, waaronder ik, willen (moeten) een keer een van de races gelopen hebben en vaak is het dan zo dat het uiteindelijke doel dan de UTMB is. Gewoon 168km met 9.600 D+ Hoogtemeters. (dus bijjna 10km omhoog en dus ook weer omlaag) Je moet er maar zin in hebben…. Maar ja, kijk je naar de cijfers dan zie je dat er 2.300 plaatsen voor de UTMB te vergeven zijn en de inschrijving voor 226% VOL ZIT !!! Meer dan 5000 trailrunners hebben dus hetzelfde doel als ik, een keer rond het Mont Blanc Massief (Frankrijk-Italie-Zwitserland) over de mooie trails lopen.


Ja ik ben ingeloot en dan…

Morgenochtend na 10:00u. weet ik zeker wat mijn planning gaat worden. In een positieve loting zal ik eens goed gaan zitten en de aanloop van de komende 7-8 maanden in beeld brengen. De lol gaat dan beginnen want ik heb mijn doel vast staan op de agenda. Ik zal dan binnen 2 weken een Medical Certificate laten ondertekenen met stempel door de huisarts en vervolgens uploaden binnen mijn persoonlijke pagina van de UTMB. Na de betaling van het restbedrag ben ik dan verzekerd van mijn deelname en dat is geweldig. Een mooi scenario waar ik direct voor zou willen tekenen, maar net als iedereen…. nog even wachten en dan weet ik het.


Nee ik ben uitgeloot en dan…

Ik moet reëel zijn, de kans is zeker aanwezig dat ik net als vorig jaar niet bij de gelukkigen zit. Houdt het dan voor mij op? Welnee, dan gaan we wat andere leuke dingen doen en zorg ik ervoor dat ik de benodigde punten voor 2015 blijf verzamelen. Dan wordt het zeker geen Chamonix (Frankrijk en startplaats van de UTMB) voor mij dit jaar. Nee, dan wordt het bijvoorbeeld de Irontrail in Zwitserland. 201 km met 11.500 D+ hoogtemeters of de 147 km met 8.400m D+ Hoogtemeters. Bij het finishen krijg ik dan 4 UTMB punten, en ben ik weer klaar voor de volgende loting van de UTMB voor de editie van 2015….


Soms zijn er van die doelen die je gewoon een keer wil proberen en dan het liefst halen door de trail te volbrengen. Ik kreeg te horen van iemand die absoluut geen trailrunner is: “Je moet wel gek zijn om zo iets te willen ondernemen‘, waarop ik antwoordde: “Je zult maar ergens je passie in kwijt kunnen door een uitdaging met plezier te combineren, …. en dat 168km lang !!!!

Thumbs Crossed tot 10:00u. morgenochtend….

En, voor al mijn andere maatjes die ook in spanning zitten voor morgen…. Hopelijk worden jullie allemaal ingeloot !!!!!

Tot de volgende keer.

Chris van Beem
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?