fbpx

Trailrunning Techniek – Scott Jurek

Hardlopen door de natuur, het klinkt zo simpel. Maar, loop je op de goede manier? Of, hoe doen anderen dit? Dit zijn van die vragen waar ik antwoorden op zoek. Dat doe ik door goed om me heen te kijken, door tijdens mijn trails verschillende manieren te proberen en door informatie te zoeken die bekende (Trail)runners hebben gedeeld via blogs, artikelen of eventueel in een movie op YouTube.

Vandaag heb ik eens gekeken naar “Uphill Running”. Wat is nu een goede techniek om omhoog te rennen. Als ik nu kijk naar mezelf, hoe ik eigenlijk omhoog ren, dan komt het volgende in me op:

  • Ik neem kleine pasjes,
  • Ga wat naar voren hangen
  • Beweeg met mijn armen mee in het tempo van mijn pas
  • Probeer een constant tempo aan te houden
  • Zorg ervoor dat ik niet stuk ga op die fijne helling ophoog.

Bij het zoeken op het internet vond ik een mooie movie. Hierin legt ‘Scott Jurek‘ uit welke techniek hij gebruikt tijdens zijn (ultra)trail wedstrijden. En ja, deze atleet heeft 7x de Western States 100 Mile Endurance Run gewonnen…. dus, daar kan ik vast iets van leren.

Scott Jurek Hill Running Technique

Ik vind dit een geweldige video. Hij legt goed uit welke fouten je kan maken en het heeft allemaal te maken met verkeerde belasting. Bij de wat langere afstanden kun je last krijgen als je op de verkeerde manier omhoog blijft lopen…

Ook hieruit blijkt het belang van Core Stability oefeningen… Want ook dat gedeelte van je lijf wordt flink belast bij het beoefenen van trailrunnen en de afwisselende paden die je voor je kiezen krijgt.

Dus, ik ga maar weer eens aan de gang met mijn enige trainingen die ik binnen doe: Core Stability in de woonkamer.

Tot de volgende keer

Chris van Beem
chris@trail-running.nl


Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?