fbpx

Bijna jarig blog en meer

Leuk, al die felicitaties via Facebook. Mijn grote vriend Joop Terwiel is er mee begonnen vanuit het verre Nepal. Waarschijnlijk een groot tijdsverschil want ik ben eigenlijk op zondag jarig, maar dat geeft natuurlijk helemaal niks. Door Joop volgden er vele vrienden. “Goh, ik ben inderdaad bijna jarig”, besefte ik me. Tja, de social media, we staan in contact met elkaar via het internet van over heel de wereld. Bijzonder en leuk dat dit kan…

De afgelopen weken

De afgelopen weken stonden voor mij in het teken van Trailrunning en wel, De Website. Sjezusss, een geweldig nieuw concept, maar,… wat duurde dat inladen van de pagina’s lang. Het goede nieuws; Dat is nu verleden tijd. Vandaag is de site aangepast waar door de snelheid weer terug is. Voor mij toch stiekem een hele geruststelling aangezien er veel tijd in zit en ik nu eindelijk verder kan met de vele nieuwe dingen die gepland staan.

Mijn trainingen heb ik weer opgepakt. Na mijn avontuur langs de kust van 50km heb ik even rust gehouden. Te druk met andere dingen en mijn lijf was een soort van moe. Ruim 5 weken heb ik de schoenen in de kast gelaten. Ondertussen ben ik een paar keer in de bossen geweest en het voelt weer goed. Geen last meer van mijn knie en conditioneel is er niet veel achteruitgang gelukkig. De ontbrekende regelmaat zorgde voor wat stijfheid maar een paar uur hardlopen is geen probleem.

De natuurkaravaan

Op woensdag 5 maart heb ik deelgenomen aan de Natuurkaravaan. Wat een geweldig initiatief was dat. In Emst was een Yurt neergezet en daarbinnen werd gepraat over het onderwerp ‘Natuur en ontspannen’. Ik heb daar vele leuke interessante mensen ontmoet, die ieder op zijn manier, in hobby, recreatief, bedrijfsmatig of beleidsmatig te maken had met de natuur. De natuur is van ons allemaal, maar hoe kunnen we er optimaal, verstandig, slim en op een dusdanige manier mee omgaan dat we geen last van elkaar hebben EN, dat de natuur ook geen last van ons heeft. Tja, daar kan ik erg lang over praten maar dat was die dag niet de bedoeling. Ik heb berichten gepost in de social media en de mening van mijn volgers gevraag op @TrailRunningNL. Ook weer bijzonder om te doen, aangezien ik zoiets nooit eerder had gedaan.

De natuurkaravaan

Door dit evenement ben ik sommige dingen anders gaan bekijken. Ik ben van mening dat bij trailrunning je de natuur kunt bezoeken, je laat immers geen rotzooi achter en daarbij loop je de natuur ook niet kappot. Alleen, we zijn niet alleen… Er zijn vele initiatieven die naast elkaar bestaan. Wij maken regelmatig gebruik van paden die wellicht in beheer zijn van MTB verenigingen en die met vrijwilligerswerk deze paden bijhouden maar soms zelf ook aangelegd hebben. De paden zijn van iedereen, maar toch niet helemaal. Ook zijn er gebieden die intensief gebruikt worden voor recreatie maar wie draait er eigenlijk op voor de kosten van het onderhoud en,…. kan dat misschien in samenwerking met verschillende partijen efficiënter en beter? Tja,… ik kies de mooie paden en zoek het liefst het voor mij onbekende op… Dat kan ook prima. Maar, als er dan ineens meerdere personen hetzelfde gaan doen, dan zul je toch iets moeten.
Zo bestaan er al vele samenwerkingen tussen partijen die het beste met ons en de natuur voor hebben. We hebben een overheid die wetten moet maken en Economische Zaken probeert met de Natuurkaravaan op vele verschillende plekken evenzo verschillende initiatieven en mensen te spreken om dat mee te nemen in het beleid…. Ik vond de dag erg leerzaam en ik ben blij dat ik dit een keer heb kunnen meemaken.
Wil je meer weten over dit onderwerp dan raad ik je aan de uitgebreide website van de natuurkaravaan eens te bezoeken. Ik ben slechts 1 dag aanwezig geweest, maar er zijn in totaal een stuk of 6 van deze dagen geweest. Vele filmpjes, discussies en veel informatie vind je bij elkaar op de website. Gewoon even kijken denk ik…

En verder

Tja, wat is een verjaardag zonder een heerlijke trail in het gebied aangrenzend aan je woonplaats. Morgen ga ik een paar uur over de paden. Waarschijnlijk in alle vroegte voor de taart. Ik mijn vrienden de me al gefeliciteerd hebben super bedanken. Voor het eerst ben ik twee dagen jaren, …. en dat voelt best goed. Ik zit weer vol energie en ga weer genieten van de vele trainingsmomenten richting de UTMB in augustus. De komende week de gezondheidsverklaring maar eens regelen en dan zijn de formaliteiten klaar. Nu maar eens opbouwen richting de Franse 100 Miler met de mooie naam Ultra Trail du Mont-Blanc. Van Chamonix naar Chamonix met in het midden van de route het Mont-Blanc massief.

Tot de volgende keer.

Chris van Beem
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?