fbpx

Dag 2: TRAIL-10-DAAGSE

Goh, alweer een mooie zonnige dag vandaag. Nu, na afloop van mijn training, alweer het bewijs. Wat doet goed een drukke week uit je systeem te lopen. Wat een uitloop rondje na een eerste dag zou moeten zijn werd een duurloop van ongeveer 2 uur met 20km paden. Welgeteld ben ik 2 mensen tegengekomen onderweg en allebei in gezelschap van een hond. Raar, zo’n mooie avond en bijna geen mensen in de bossen. Helemaal niet erg natuurlijk, ik vond het erg prettig alleen te kunnen lopen en te luisteren naar alles om me heen.

Een voordeel als je de omgeving kent

De eerste 5km gingen niet van zelf en zo ook de laatste 5km. Niet gek, aangezien ik de laatste maanden erg onregelmatig heb kunnen trainen. De omgeving in een straal van 25km rond Geldrop ken ik erg goed. Ik hou van afwisseling, dus het is prettig dat je in hetzelfde gebied op vele verschillende manieren kan trainen. Na de eerste 5 kilometer besloot ik een rondje te maken van ongeveer 2 uur. Ik liep met een hydropack met 1 liter water en ik had 2 Innerme repen meegenomen. Achteraf te weinig voor de 20km training met een aardige temperatuur van tegen de 20 graden. Regelmatig toch maar even een foto maken en af en toe even rekken en strekken. Geen gekke interval acties door mul zand, geen tempo-verschillen, geen hardslag tot in mijn keel vandaag. Nee, ontspannen een soort van toeren over de paden. Goed om me heen kijken en met name op mijn looptechniek letten. Voor mij is het belangrijk dat ik een ritme aanhoud, waarbij ik mijn passen goed onder controle houd. Dus, soepel lopen met ontspannen schouders en losse handen. Wanneer ik te hard, te veel inspanningen verricht  merk ik dat ik mijn handen aanspan tot vuisten. Voor mij een teken dat ik rustiger aan moet doen en terug in mijn ritme zal moeten komen.

Leende-Geldrop

Leuke dingen

Ik zeg altijd: “Om te kunnen zien moet je leren kijken.” En zo was het ook vandaag. Onderweg ben ik verrast door verschillende wilde dieren. Een ree sprong op nog geen 5 meter bij mij vandaan, nadat ik op een niet vaak gebruikte dichtgegroeid trail-padje liep. Verschillende volgels en op verschillende plekken het tikken-tokken van spechten. De bossen zijn op veel punten aangepast. We hebben nu verschillende Viaducten voor dieren, zodat de dieren eenvoudig en veilig aan de andere kant kunnen komen. Toch wel veel bomen gerooid en zelfs nieuwe brede paden zijn er bijgekomen, als gevolg van de vrachtwagens die af en aan hebben moeten rijden voor de aanleg van deze viaducten. Maar,… de natuur is weer wakker aan het worden en de omgeving verandert met de dag.

Op is op

Na 15km had ik geen water meer. Zucht. Toch maar weer gaan trainen met minimaal 2 liter water. Dit keer ook niet gegeten voor ik begon met trainen en ook dat is toch een mindere variant. Met wat extra moeite toch de laatste 5km kunnen doorlopen, dus… allemaal prima. Soms is het beter om je aan je plan te houden, maar….. de mooiste momenten ontstaan SPONTAAN. Tenminste… dat geldt voor mij.

Morgen weer verder met dag 3,… dit keer echt niet langer dan een uur en dan op zondag toch maar weer eens wat langer lopen.

Tot morgen.

Chris van Beem
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?