fbpx

Dag 4: TRAIL-10-DAAGSE

Wat stijfjes in de benen, dat was het overdag. Maar, doordat ik op de fiets met mijn meiden naar Eindhoven ging heb ik toch 15km mijn benen los kunnen fietsen. Of de Ultra-Shop-Route goed is geweest voor mijn benen, dat laat ik in het midden. In ieder geval, rond 18:00u. was het tijd om opnieuw met mijn NorthFace Hayasa’s, mijn rugzak en een goed humeur de deur achter me dicht te doen en mij Suunto aan te zetten. Alweer de 4e dag,… en ja,… geen zon maar prima loop-weer.

Er zijn wel eens van die dagen dat je begint met lopen en alles gaat vanzelf. Je komt direct in je ritme en de paden hoe zwaar ook gaan voorbij alsof ze recht en verhard zijn. Het weer is geweldig en de volgels fluiten. Je loopt en loopt en de kilometers gaan voorbij. Dus,… DIT WAS NIET ZO’N DAG. Als mijn spieren konden praten dan had ik daar, tijdens mijn eerste kilometer op de trail door de weilanden een flink gesprek. Gelukkig weet ik beter en zag ik uit naar kilometer 2, 3 en daarna.

Toch wel bijzonder. Als je wel eens aan een stage-trail heb deelgenomen dan ken je dat gevoel. Zo stijf begin je te lopen en na enkele meters zijn je benen warm en wakker. Je kunt weer genieten want het gaat weer makkelijker. Ik besluit een route te lopen die ik 8x ga veranderen. Ik bedoel, het gebied ken ik goed en dan loop ik naar een punt dat ik ken… daar aangekomen verzin ik een nieuw punt. En zo verder en zo verder. Door mijn training in stukjes te verdelen komt het (heel) vaak voor dat er nog een punt 9, 10 en meer bijkomen. Voorwaarde in natuurlijk dat je het gebied op je duimpje kent en dat is bij mij dan ook zo. Dus, stage 4 is vandaag. Ik kijk naar mijn shirt en zie dat ik het shirt van de Salomon 4-Trails 2012 aan heb. ANDERE KOEK hoor ik mezelf zeggen. 4 dagen door de bergen… 160km+ en bijna 10.000 D+. In die tijd was ik meer getraind dan nu. Met vandaag bestaat mijn 4-trails uit 75km en 200 D+. Ik besef heel goed dat het nog maanden training kosten om weer op dat niveau te komen… en dat is prima…

Chris van Beem - Trailrunning

Mijn ronde vandaag had inderdaad nog extra punten, namelijk 9 tot en met 13,… het ging dus lekker want eigenlijk had ik maximaal 10km willen lopen. Dat ga ik dan maar morgen doen. Een ontspannen loop voor dag 5 op mijn planning. Nu echt niet meer dan 10km…

Tot morgen…

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?