fbpx

Dag 5: TRAIL-10-DAAGSE

De lekkerste trail-dag tot nu toe… De zware benen de eerste kilometers waren na 5 kilometer helemaal verdwenen. Terwijl ik dit blog schrijf zit ik met een warme koffie op de veranda, het lijkt wel zomer. En, dan ben ik beter in mijn element. Nog niet eerder ben ik zo vaak achterelkaar in de bossen rond Geldrop geweest. Je ziet de natuur met de dag groener worden.

Het begint een beetje eentonig te worden, maar eigenlijk wilde ik zo rond de 10km gaan lopen. Maar wat doe je als het gewoon lekker en vanzelf gaat, ik ga door. Een kleine bijkomstigheid. Bij kilometer 9 zat ik bij Leende… zeker 8km van mijn huis. Genieten van het moment, ja…. dat was vandaag zeker het geval. Ik krijg wat signalen zo om me heen of het wel verstandig is, ineens zoveel kilometers afleggen. Die vraag bleef de gisteren even hangen, maar na vandaag is hij verdwenen. Het past bij mij, ik heb geen idee of dit voor iedereen past maar bij mij heeft het een positieve uitwerking. Mijn hartslag kan tot 220-230 bij een piek en ik zie nu al dat mijn gemiddelde hardslag gedaald is tot ergens in de 170. Nog hoog voor velen, maar gezien mijn inspanningen op de paden voelt het als een prima vooruitgang.

Ik beoefen trailrunning met veel plezier. Tijdens mijn trainingen de afgelopen 5 dagen stop ik af en toe voor een foto, eet en drink wat, luister en kijk goed om me heen. Dit doet me goed. Hier thuis hebben ze me in tijden niet zo relaxed ervaren. Idioot eigenlijk, maar wel waar. Vandaag liep ik weer op de paden en ging het vanzelf. Kilometers gingen voorbij en ik werd gewoon niet moe. Ik kan niet wachten om over 2 weken de Ultra loop in Castricum van 60km te lopen. Tijdens zo’n lange trail kan je uren lopen zonder dingen te moeten. Ja, goed opletten waar je loopt maar verder niks aan je hoofd dan de omgeving en je eigen plan om bij de eindstreep te komen.

Morgen ga ik samen met Erik Haartmans mijn 6e dag lopen. We starten om 19:00u. bij de Hut van Mie Pils. Voor de mensen hier in de regio een bekende plek met vele mooie paden rond Aalst-Waalre. Een rondje van 1-1,5uur. Ook leuk, na 5 trainingen solo weer een trainen met een maatje. Toch anders, maar ik zie uit naar de afwisseling.

Op zaterdag is mijn 10e dag. Een afsluiter met een climax. 2x 20km op het parcours van Limburgs Zwaarste. Met een start om 05:00u. en nog een om 12:00u. Dan krijgen mijn benen even rust en kan ik een paar dagen werken aan mijn core-stabiliteitsoefeningen. Ik ga is wat doen met gewichten en zal een paar uur door de week gaan lopen. Goh, het is weer even geleden dat ik zo gedreven ben geweest. De winter maakt plaats voor de zomer en daar ben ik weer….

Voor ik het vergeet straks nog even mijn ondertekende gezondheidsverklaring uploaden bij de UTMB en alle formaliteiten zijn dan achter de rug. Met meer plezier kijk ik nu uit naar augustus, het besef dat ik weer veel op de paden te vinden ben draagt daar zeker toe bij.

Dus, heb je zin om morgen samen met Erik en mij een rondje te lopen, zorg dan dat je ook om 19:00u. bij de Hut van Mie Pils ben… De terrasstoelen staan er om 20:30u. nog steeds voor een heerlijk biertje na afloop.

Tot morgen.

Chris van Beem
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?