fbpx

Stap voor stap en de Natuurkaravaan

Het is weer even geleden, maar dat had een goede reden. De afgelopen 6 weken ben ik heel veel met trailrunning bezig geweest. Niet in de eerste plaats met het uitoefenen, maar met het uitzoeken, verzamelen en vormgeven van informatie. Mijn eerste echte ultra-trail vanuit een stoel. Ik ben blij, blij dat het grote werk achter de rug is en blij dat het beoefenen van de sport weer kan beginnen.

Het webconcept

Leuk, het nieuwe design geeft vele nieuwe mogelijkheden. Eindelijk is alle informatie goed op mobiele apparaten te bekijken. Wat velen nog niet weten is de enorme uitbreiding van de Trailrunning Kalender. Ondertussen heb ik de website van meer dan 800 trails in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Italië,Zwitserland en Oostenrijk bezocht. Alle gegevens van deze trails zijn actueel en de links kloppen. Een leuke extra is het kaartje bij de trail wat op de detailpagina rechtsboven wordt weergegeven. Als ik de startplaats heb kunnen vinden op de website van de organisator kun je door linksboven streetview te selecteren de startplaats bekijken. Op het moment ben ik alle informatie aan het ordenen. Je kunt eenvoudig zoeken linksboven of met de daten de kalender verplaatsten naar een andere datum. Er komt binnenkort een compleet zoeksysteem met meer filter mogelijkheden.
Als er een blog, nieuws, fotoboek, verslag of wat dan ook bekend is binnen de website zul je dat allemaal bij de trailinformatie gaan aantreffen. (Nog even werk dus, want er is nogal wat informatie te koppelen.)
Overigens, de andere landen met trails volgen ook. Nu heb ik eindelijk een concept wat eenvoudig aangevuld kan worden met informatie door jou, trailorganisaties, merken en ikzelf natuurlijk. Kom maar op met jullie aanvullingen.

Trailrunning

Het verzinnen van concepten en het daadwerkelijk ook uitvoeren vind ik waanzinnig om te doen. In dit geval ben ik in contact gekomen met informatie over trailrunning wat me nog meer heeft gemotiveerd om aan de gang te gaan. Met de UTMB in het vooruitzicht kan ik nu zeggen, het hoofd is leeg, de site is opgeleverd en de mind-set kan nu veranderen in trainen. De SallandTrail 75km moet ik voorbij laten gaan, daar heb ik te weinig voor kunnen trainen. Dat is jammer want het is een waanzinnig gebied. Die stel ik gewoon een jaartje uit. Helemaal blanco begin ik nu aan mijn voorbereiding. Nog een kleine 6 maanden en ik kan beginnen aan mijn UTMB tocht op mijn manier. Geen tijd in gedachte alleen de tijdsrange van 46 uur waarbinnen ik die 168km rond het Mont-Blanc massief mag afleggen. Geweldig. Ik prijs mezelf gelukkig met mijn vooruitzicht en ik krijg van zoektocht tijdens mijn voorbereiding genoeg momenten die me bewust maken van maar 1 ding. “Het is geweldig om trailrunning als passie te hebben”.

De Natuurkaravaan

Van 26 februari tot en met 10 maart trekt de Natuurkaravaan langs natuurinitiatieven op het gebied van zorgen, ondernemen, ontspannen, leren, consumeren en wonen in Nederland. Het ministerie van Economische Zaken organiseert deze serie van zes kleinschalige gesprekken met als doel om inspiratie en input te verzamelen voor de nieuwe Natuurvisie. Op woensdagmiddag 5 maart na 15:00u. ben ik bij een van de gesprekken uitgenodigd om als blogger-twitteraar in Emst verslag te doen van het gesprek. Aan het gesprek doen o.a. mountainbikers, wandelaars en ruiters deel de mede zorg dragen voor het natuurgebied in de regio Emst. Er zijn recreatieondernemers die verdienen aan het natuurgebied en er iets voor terug doen. Er zijn ook mensen van het ministerie, de provincie en de gemeente aanwezig. Het doel van de Natuurkaravaan is “inspiratie en input verzamelen voor de nieuwe natuurvisie”. Zelf zal ik via mijn twitter (@TrailRunningNL) verslag doen van dit evenement waarbij ik de Hashtag#natuurkaravaan zal gebruiken bij iedere post. Indien je me volgt kan ik ook om jou mening vragen tijdens het gesprek. De natuurkaravaan is via Twitter te volgen op:@toeknat. Wil je meer over dit initiatief weten? Ga dan naar de Website van De Natuurkaravaan. 

Dus, ik zie uit naar het komende half jaar. En, weer genoeg momenten om informatie te delen in mijn blog.

Tot de volgende keer.

Chris van Beem
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?