fbpx

Trailrunning plannen, voor nu en straks.

Zo, dat was weer eens een lekkere trainingsavond. Ik verwelkom met veel plezier de langere avonden komend weekend. Door de week heb ik lange werkdagen en met die korte avonden komt mijn trainingsrondje niet altijd vanzelf. Het is daarom extra vreemd dat je je tijdens het lopen afvraagt waarom je niet wat vaker gaat lopen… het brengt me zoveel meer dan een goede conditie. Vanavond betrapte ik mezelf op het zoeken naar een passende uitdaging voor de komende dagen. Volgend weekend heb ik mijn maatje Willem Mutze beloofd te helpen bij Limburgs Zwaarste. In alle vroegte (zo rond 05:00u.) zal ik de eerste 20km van de 100km afstand gaan voorlopen om te kijken of de linten nog steeds goed hangen voor de deelnemers. Later op de dag ga ik nog eens 20-30km voorlopen op een anders stuk. Lekker, een vooruitzicht van kilometers maken in het Zuid-Limburgse landschap, het is weer even geleden.

Waar het echt aan ontbreekt op het moment is de regelmaat in het lopen. Dus,… bij het zoeken van een passende uitdaging is mijn TRAIL-10-DAAGSE ontstaan. Ik besloot bij kilometer 10 dat ik aansluitend 10 dagen ga trainen op de trails. De mooiste ideen onstaan op die momenten als je lekker in je vel zit. Vanavond was dat bij kilometer 10,… ik heb weer een doel. De batterijen van mijn hoofdlamp waren als meer dan de helft leeg, zo ook de lichtbundel. De moeilijkste zandpaadjes, smal met lage struiken…. afgewisseld met kleine zandheuveltjes achter elkaar zorgde ervoor dat ik flink moest opletten. ‘Dan maar een stukje over een vlak schelpenpad’, was mijn volgende gedachte. In de verte zie ik 2 lampjes hobbelen over het fietspad door het bos…. Ineens was ik ze kwijt… Al gauw besefte ik dat dit logisch was, ik lag namelijk languit op de grond. “OPLETTEN CHRIS”…. Op het vlakke schelpenpad 1 uitstekende boomwortel. Net hoog genoeg voor een volle struikel.. Maar, niks aan de hand gelukkig. Ik stond snel op en liep verder richting de 2 lampjes die mij zouden kruisen een paar honderd meter verderop.

“Hoe komen we bij Eindhoven?” klonk het na de “Goedenavond”… En,.. we dachten dat je een ruiter te paard was, met dat gehobbel van het lampje. (Waarschijnlijk zagen ze mijn actie languit-op-het-pad… haha.) Ik liep een stukje met de mannen mee die aan het trainen waren voor de Mud-Challenge dit weekend… In een lekker tempo liepen we door naar Geldrop, vanwaaruit ze de weg naar Eindhoven eenvoudig konden vervolgen. Ik was weer thuis… met 14,5km in de benen en een afspraak met mezelf. Nog 9 dagen trailrunning. Mijn lichaam weer laten wennen aan het lopen. Na het weekend Limburgs Zwaarste ga ik de 60km van de Bos en Duinloop Castricum lopen, een geweldige leuke, zware loop van Willem en Annemarie. Trailrunning staat bij mij weer veel op de kalender…

Om me heen zie ik vele trailrunners deelnemen aan mooie en lange trails. Ik heb me tot aan eind augustus, dus voor mijn deelname aan de UTMB, nog niet aangemeld voor evenementen in binnen of buitenland. Ga ik dit nog doen? … misschien. Maar eigenlijk zoek ik het daar niet. Ik loop al een tijdje met de gedachte om wel mijn trainingen te doen, maar dit meer solo, of met een paar andere liefhebbers. In de zomer ga ik weer eens iets nieuws doen. Ik ga een 24-uurs loop doen in de Ardennen. Dus,… ik start ergens en kom daar 24 uur later weer terug. Een etmaal bewegen door de natuur. Vooraf enkele punten vastzetten waar ik naartoe wil lopen en dan op het horloge, door de natuur er naar toe trailrunnen. De wegen vermijden, de paden opzoeken. Overdag en door de nacht lopen. Blijven bewegen en mezelf weer laten wennen om lang achterelkaar… self-supporting … door de natuur te lopen met alle gemakken en ongemakken die zullen voorbijkomen. Dit ga ik voor mijn 2 weken Oostenrijk doen, om een prima basis te leggen om vele trails in de bergen te gaan lopen. Ook weer volgens mijn eigen schema’s en niet in wedstrijdverband.

Al met al … voldoende leuke uitdagingen waarop ik mijn motivatie kan afstemmen. Genoeg creatieve uitdagingen om enthousiast aan het avontuur te beginnen. De komende dagen maar eens een start maken met korte trail-trainingen afgewisseld met enkele duur trail-trainingen. In de bossen mijn core-stabiliteit oefenen met behulp van bomen en dingen die ik tegenkom onderweg. Ik heb er zin in….

Chris_Leende_Heide - Trailrunning

Tot de volgende keer…

Chris van Beem
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?