fbpx

Dag 6: TRAIL-10-DAAGSE

Om 19:00u. de start van de 6 dag. Om 18:00u. nog in de auto vanuit Tilburg terug naar huis, een paar happen pasta omkleden en op weg naar Aalst Waalre voor een mooie trail-avond. Gelukkig had ik in mijn race-vest enkele repen en gelletjes zitten met 2 liter water. Een slechte voorbereiding dit keer. De weg vanuit het dorp richting de hut van Mie pils was erg stoffig en zorgde voor een enorme stofwolk achter me. Zo erg dat ik de MTB-ers die uit een pad links schoten en recht bleven rijden beter niet kon inhalen… In mijn spiegel achter me kon ik de weg niet meer zien, dus…. rustig aan Chris….

De eigenaresse Gerda liep rond op het terras en ze gaf aan dat als ze dicht was DAAR de buitenkraan te vinden was… Dus, jullie hoeven niet dorst te hebben na afloop mocht ik dicht zijn. Geweldig toch. Ik keek naar rechts, naar het pad dat naar Eindhoven leidde en daar kwam Erik al aangerend. De dame die naar me toe kwam en vroeg of ik ook stond te wachten op het BOOT-CAMP van Dave moest ik teleur stellen. “We gaan over de paden hardlopen”, vertelde ik. Meelopen met Erik en mij was voor haar geen optie. Toch leuk om weer eens met Erik samen te lopen. Al gauw kwamen we erachter dat we allebei over 2 weken naar Castricum zou gaan voor de 60km, dus helemaal prima.

Erik kent het gebied ook goed dus samen besloten we eerst links van de A2 te gaan lopen en ergens halverwege via het viaduct naar de overkant te lopen. Mijn hoofdlamp was ik vergeten, STOM, dus we besloten rond 20:30u. terug te zijn, vlak voor het donker.

Ik besef dat ik na vandaag over de helft ben van mijn TRAIL-10-DAAGSE. En eigenlijk gaat het best lekker. Vandaag lekker bijpraten onder het lopen en toch ongeveer zo’n 10km gemiddeld over de paden. In tegenstelling tot wellicht andere hardlopers heb ik geen schema’s en loop ik op die momenten wanneer ik kan. Nu ik weer een doel heb en dan ook goed voorbereid aan de start wil verschijnen om vol te kunnen genieten van deze ervaring, is het toch anders. Nu kan ik ineens 10 dagen achterelkaar vrij maken, terwijl ik net zo druk ben als anders. Kwestie van prioriteiten stellen? Dat denk ik…, nee,…. dat weet ik….

Erik en Chris - Trailrunning

Onder het lopen heb ik het naar me zin. Erik heeft zijn verhalen en ik natuurlijk ook. Ken je dat pad en die…. zo gaat het regelmatig. Het gebied is erg veranderd sinds het vorige jaar. Vele bomen zijn gerooid en waar eerst paden liepen door de bomen moeten we nu goed kijken waar het pad nu te vinden is.

Nog even kiezen over welke paden we terug lopen naar de hut van Mie pils en vlak voor het donker komen we na 14,4 kilometer weer terug bij de Hut van Mie Pils. Heerlijk gelopen, heerlijk gekletst. Met zijn 18,5km vindt Erik het genoeg voor vandaag en ik zet hem thuis af.

Morgen een nieuwe run. Misschien een uurtje, misschien iets langer. Opnieuw aan het eind van de dag. Dus,… laat dag 7 maar komen…

Tot morgen.

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?