fbpx

Dag 7: TRAIL-10-DAAGSE

Vandaag was zo’n dag waarbij ik in de auto op de terugreis naar huis al aan de heerlijke bank in de huiskamer zat te denken. Even een uurtje slapen, hardlopen…. pfffff daar moet ik echt even niet aan denken. En eenmaal thuis ging het als volgt. “Hai schat”, gevolgd door een plof…. daar lag ik dan, heerlijk op de bank. De eerste dag van twijfel… ga ik de 10 dagen volmaken of geef ik gehoor aan mijn huidige gemoedstoestand? Ik besloot mezelf 5 minuten te gunnen en na 4 minuten sprong ik overeind…. “Afspraak = afspraak  van Beem”, zei ik tegen mezelf. Mijn kleren lagen al klaar en eenmaal beneden stond er een grote kom Tomatensoep klaar. Al met al bleef ik nog 1 uur treuzelen en rond 20:00u. ging ik naar buiten, …. de 7e trail was begonnen. Met een enveloppe voor de brievenbus liep ik rechts richting de meren. Even verderop zaten 2 buurmannen te kletsen en de 1 riep: “Daar gaat hij weer voor nog eens 20km” De ander stak zijn hand omhoog voor een High Five en na de klap antwoordde ik met: “Nou, dat zullen we nog wel zien…. Mazzel”

Zo makkelijk als de brief in de bus ging, zo moeilijk had ik het met de eerste kilometers. Met het artikel in de Telegraaf nog in mijn achterhoofd,… iets met dat teveel hardlopen niet gezond is en dat het je levensduur kan/zal verkorten, overdacht ik waar ik mee bezig was. 10-dagen achterelkaar hardlopen… ach. Waarschijnlijk is het artikel niet door een hardloper geschreven en kan hij het plezier van het hardlopen ook niet afzetten tegen zijn cijfertjes en statistieken. En, indien er toch enige waarheid zit in zijn verhaal…. simpel, mijn belevenissen en verhalen die ik meemaak pakt niemand meer van me af…

Ik besloot door te lopen tot het donker was en dan de hoofdlamp op te doen en verder te lopen. Geen pauzes, geen foto’s, nee gewoon ontspannen lopen en kijken hoe het zou gaan. Het was een soort van Impuls-Trail. Hier links, dan recht, wel een richting maar geen vast pad er naartoe. Dit zorgde ervoor dat al snel het ritme terugkwam en daar ging ik. Bij ongeveer 7km zag ik geen boomwortel meer op de paden en dat is een goed moment om een hoofdlamp op te doen. Vanaf dat punt begon mijn trail door het donker, die uiteindelijk 14km lang zou zijn. De avond was echt geweldig mooi. Geen volle maan maar genoeg licht om de contouren van de omgeving te kunnen zien. In de bossen, op de single-tracks een dikke lichtbundel die me de weg wees. In tegenstelling tot overdag hardlopen is het hardlopen in het donker toch echt iets anders. Ik weet niet hoe anderen het ervaren maar ik zie minder goed de diepte en dat kan lastig zijn met het neerzetten van de voeten. Voorral zandpaden die dezelfde kleur hebben willen nog wel eens een kuil bevatten, en dan kun je zomaar ineens een decimeter lager uitkomen met je voet. Kort samengevat, meer focus, extra allert zijn waar je je voeten hoe neerzet. Een ander ritme, maar wel weer een ritme…. En, een ritme ga je steeds beter beheersen als je iets vaker doet en oefent.

Het lopen door het donker gaat me goed af. Met een tempo van 9-10km per uur dwars door het bos over alle verschillende soorten paden. Een leuke, speelse uitdaging en dat vind ik geweldig. Ik merk dat het lekker gaat en ik besluit een deel van de route die ik gisteren met Erik heb gelopen eens tegengesteld terug te lopen. In het donker een totaal andere beleving… “Ben je eigenlijk niet bang, zo alleen in het bos in het donker”, vroeg mijn dochter eens…. Eigenlijk ben ik daar niet mee bezig… Natuurlijk kijk ik wel een 2e keer als je ineens ogen ziet oplichten vlak bij je pad maar dat is de natuur…

De paden zijn trouwens in de afgelopen 7 dagen wel zwaarder geworden en dan met namen de zandpaden. De vaste stukken zijn mul geworden… Eenmaal bij de hut van Mie pils had ik er 16km opzitten. Dus,… dat worden er 20 vandaag wist ik. De laatste kilometers heb ik nog 11+ km/uur kunnen lopen en dat was voor mij een bevestiging dat het vele lopen positief voor mij uitpakt. Ik kwam fit thuis en ik voel me prima. Met nog 3 dagen te gaan heb ik wel zitten plannen…. Morgen kan ik alleen s’avonds lopen en vrijdag alleen in de ochtend. Aansluitend zaterdag sta ik om 5 uur s’ochtends klaar mijn eerste 20km en om 13:00u. mijn 2e 20km, dus….. nog 4x lopen in 3 dagen. En zoals ik het nu ervaar zie ik er naar uit…. En dan,… met de finishers van Limburgs Zwaarste heb ik ook mijn finish. Ik denk dat ik met Willem Mutze een heerlijk biertje ga drinken dan…

Tot morgen.

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?