fbpx

Mike Foote bij Ultra-Trail Mount Fuji

Dit weekend wordt de Ultra-Trail Mount Fuji gehouden en ik natuurlijk even googlen… Ik kwam een interview tegen met Mike Foote. Leuk om hem opnieuw te zien. Tijdens het Lavaredo weekend vorig jaar heb ik met Mike (Team The NorthFace) kunnen trainen de dag voor de wedstrijd. Een geweldige atleet die met beide benen op de grond staat.

De aanloop naar een wedstrijd

In vele verslagen worden de ervaringen weergegeven tijdens de trail. Geweldig om te lezen en in mijn geval ook erg leuk om op te schrijven. Toch wil ik jullie even meenemen naar de dag (of dagen) ervoor. Het gevoel wat iedere trailrunner ervaart zo in voorbereiding naar de start. In het interview zie je op de achtergrond de ‘Mount Fuji’ en wordt er door Mike gezegd “Yeah, we gonne run arround that”… In een flits komt dan toch het besef hoe enorm de uitdaging eigenlijk is. Een parcours rond de Mount Fuji. Het klinkt al enorm maar als je gaat nadenken wat dat eigenlijk inhoud wordt de uitdaging nog duidelijker.

Het deelnemen aan de trail is geweldig, maar…. voor mij is dat slechts een element van het totaal. Zelf ben ik regelmatig een paar dagen in het buitenland geweest om deel te nemen aan een (ultra)Trail. Vanaf het moment dat je daar aankomt ben je eigenlijk al bezig met je trail. In mijn geval ga je kijken welke kleding ga ik dragen, welk materiaal kies ik, wat doe ik met mijn voeding en ga ik mezelf een voorstelling doen hoe het later tijdens de trail zal zijn… En nu komt het… mijn voorstelling zijn gebaseerd op ervaringen uit eerdere trails en die komen nooit overeen. Is het niet geweldig.

Met (spontane puur Amerikaanse) Mike heb ik gelachen en gepraat in Cortina Italie. Een jongen met verschillende passies. De natuur, de bergen en hardlopen. En die combi in een Ultra-trail gaat hem goed af. Een relaxte vent die de uitdaging accepteert en als top-sportman, zo iemand vergeet ik niet snel.

De aanloop naar een evenement vind ik een spannende, leuke en zeer leerzame fase. Sowieso zijn daar de beurzen te vinden waar merken het nieuwste materiaal laten zien en zijn er vele (internationale)trailrunners, die net als ik daar zijn om het gevoel te ervaren waar iedereen voor terugkomt. Je eet wat, dwaalt wat rond en wisselt ervaringen uit. Met de bergen om je heen voel je je klein en sterk tegelijk. Gedachtes van ik wil alle paden omhoog rennen die je voor de trail bedenkt komen tijdens de trail al omhoog wandelend terug als herinnering. ONMOGELIJK…. Een besef voor de trail dat je het zwaar gaat krijgen en de bevestiging tijdens de trail dat het zo is. Zelf visualiseer ik mijn binnenkomst al voor de start. Bij de start kijk ik om me heen en spreek met mezelf af dat ik langs de andere kant opnieuw over de startstreep binnenkom. Ieder zo zijn eigen motivatie, dat is een hele belangrijke voor mij, zeker tijdens de trail.

Ik kan me heel goed inleven wat de deelnemers aan deze trail nu ervaren. Zo is het bij het UTMB weekend geweldig om te zien dat vele deelnemers aan de trails lopen in de finisher bodywarmers van een eerdere editie. Natuurlijk komen trailrunners van over heel de wereld naar een trail omdat de tocht geweldig is. Alle elementen van afzien, genieten, inspanning en de lange afstand met klimmen en dalen zitten worden bewust gekozen…. omdat het leuk is… Toch wil ik toevoegen dat de sfeer in aanloop en de sfeer na afloop de deelname aan een evenement geweldig zijn om te ervaren…

Mike Foote en Mike Wolf en Chris van Beem
vlnr. Mike Foote, Mike Wolf en ik

Ik wens alle deelnemers en natuurlijk Mike veel plezier met deze geweldige trail…

Tot de volgende keer

Chris van Beem
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?