fbpx

The NorthFace Hypertrack Guide

Al een geruime tijd hebben we de schoenen van The NorthFace, de Hypertrack Guide in gebruik. Vanaf maart dit jaar is deze schoen in de winkel te verkrijgen. Maar hoe zijn de bevindingen na enkele 100-den kilometers over de trails? Hieronder ons review.


Maten: 5 – 11
Gewicht: Paar 536 gram (gewicht = Vrouwenmaat 7)
Bovenkant: Niet-genaaide naadloze, lichtgewicht en minimale bovenconstructie / Sdemende sandwichmesh / TPU-gelast steunlagen / C-Delta-Pasvormsysteem voor de middenvoet / Geperforeerde EVA NorthoticTM-voetbed
Onderkant: TPU en dubbele injectie, EVA CRADLE GUIDETM-middenzoolplateau / Hiel-/voorvoethoogte 16 mm/8 mm / Strategisch gepositioneerde, extra slijtvaste rubberen buitenzoolsteunen


Waneer te verkrijgen: Vanaf maart 2013 in de winkels
Richtprijs: € 125,00


The North Face Hypertrack Guide (M)


Review 2: The North Face Hypertrack Guide

Ook na 500km is deze schoen nog steeds in prima conditie. Zelf heb ik niet veel op de weg gelopen, eigenlijk alleen maar in de natuur. Vandaar dat de zolen nog prima grip geven. Deze test-schoenen hebben werkelijk waar alle condities meegemaakt. Sneeuw, nattigheid en zonneschijn met extreem droge paden. Ik heb er 4 wedstrijden mee gelopen en ook tijdens de 5×50 Special Heroes Trails heb ik ze 3 dagen aangehad (150km). Voor mij blinken deze schoenen uit in het zitcomfort. Vanaf het moment dat ik ze aantrok zaten ze lekker. Maar ook na 50km lopen geen blaren of andere ongemak.

In vergelijking met andere schoenen komt de zool misschien wat griploos over. Daar heb ik in de praktijk niet veel van gemerkt. Voldoende grip en soepel genoeg voor de loopbeweging. In het midden zit een uitsparing en op de voorvoet krult de schoen mee als je een heuvel oploopt.
The NorthFace Hypertrack Guide Zool
Ik ben een tevreden gebruiker van deze schoen. Een schoen waar ik op verschillende terreinen prima uit de voeten kan. Zeker aan te raden bij Ultra Trails, waarbij je lang moet lopen en natuurlijk verschillende soorten ondergrond te belopen heb.
Met veel plezier zal ik de volgende modellen testen, ben benieuwd of de technische een nog groter comfort brengen onder het trailrunnen.
The NorthFace Hypertrack Guide Schoen


 

Review 1: The North Face Hypertrack Guide

Net als bij de Hayasa van The North Face voelt de schoen zeer prettig om de voet. Ik voel nergens een drukpunt. De Hypertrack Guide heeft een lage soepele hak en de veters zijn gemaakt van stugge koorden die makkelijk te strikken zijn en die vanzelf niet losgaan. Ik moet wennen aan de kleur, knal-oranje is erg opvallend. Tijdens mijn eerste ronde van 18km ben ik dwars door de natuur gegaan. De schoenen zijn werkelijk waar net slofjes. Uiterst licht en op geen enkel punt van mijn voeten heb ik last gehad.

De Hypertrack Guide als schoen geeft bij mij voldoende steun aan mijn voeten. Het soepele materiaal vormt zich om je voet en in mijn geval zitten ze perfect.

Olne Spa Olne

Tijdens mijn deelname aan de Olne Spa Olne 68km trail heb ik Hypertrack Guide Trailschoenen van The North Face pas echt ervaren. Tijdens een wat langere trail kan ik pas echt een schoen beoordelen. Het was een natte gevarieerde trail met in totaal 2.200 D+ en evenzoveel D- hoogtemeters.

Grip

Met de zool van de Hypertrack Guide heeft The North Face meer grip weten te realiseren dan de Hayasa. In echte modder glibber je weg, maar dat geld voor vele trailschoenen. Ik vind het belangrijk dat je met name tijdens het dalen grip houdt op het pad. Daar slaagde de Hypertrack Guide erg goed in. Bij het oprennen van heuvels ben ik niet teruggegleden en de schoenen worden ook niet extreem zwaar als je echt dwars door de modder heen moet.

Nattigheid

De Hypertrack Guide trailschoenen zijn niet waterdicht. Tijdens de lange trail ben ik regelmatig door regen en water gelopen. De schoenen hebben wel een zeer krachtige eigenschap dat ze sterk ventileren. Hierdoor heb ik geen last gehad van ‘Echte’ natte voeten en had ik na afloop van de trail geen enkele blaar op mijn voeten…. dit is in mijn geval bijzonder te noemen. Het materiaal van de schoen stoot viezigheid af. De schoenen blijven licht aanvoelen.

Pasvorm

Ik hecht veel waarde aan pasvorm. Ik wil benadrukken dat de Hypertrack Guide een perfecte pasvorm heeft. De lage en zachte hiel vind ik prettig. Daarbij heb ik vrij smalle voeten en kan ik door het aantrekken van de veters een goede drukverdeling tot aan mijn tenen krijgen.

Eerste conclusie

Ik ben zeer tevreden over de Hypertrack Guide. Los van de kleur zijn het een geweldige trailschoenen. Nogmaals, ik zoek confort in mijn schoenen, en zeker als je (ultra)trailrunner bent, ga je de gekste gebieden in met verschillende ondergrond. De Hypertrack Guide zie ik als een trailschoen waarbij je uit de voeten kan op verschillende terreinen. En natuurlijk, bij alleen maar blubber zijn andere schoenen misschien beter, echter…. lange trails bestaan nooit alleen maar uit blubber. De Hypertrack Guide is prettig bij het afdalen, wat erg belangrijk is, aangezien daar vaak irritaties aan de voeten ontstaan.
Ik ga nog zeker verder testen met deze Hypertrack Guid Trailschoenen. Ik heb begrepen dat de schoenen rond maart in de winkel te verkrijgen zijn. Ik ben benieuwd of er daarna meer van die knal-oranje Hypertrack Guide schoenen van The North Face te bewonderen zijn… ik denk van wel…

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?