fbpx

Merrell Apollo Bare Access 2

Ik heb de nieuwe Merrell Apollo Bare Access trailschoenen mogen testen. Onlangs tijdens een duurtraining zo uit de doos en 20km door de natuur. Een prima test waarbij ik op verschillende ondergrond gelopen heb. Bij het aantrekken valt direct op dat de schoen ontzettend ligt is. Mijn UK 10 maat paste perfect om mijn voeten. Ik kan met de veters de schoen goed aan mijn voeten vastsnoeren en ik heb opvallend veel ruimte bij mijn voorvoet. Nog geen meter gelopen en de schoen zit perfect…

De zool

De zool van de Merrell Apollo Bare Access 2 heeft niet echt veel profiel. De zool is van Vibram en kent aan de voorvoet een ontzettend soepele loop-afhandeling. De zool is stug van hak tot halverwege je voet. Waar ik aan heb moeten wennen is de toch wel zeer dunne zool. De schoen is mij geleverd zonder losse binnenzool.

Merrell Apollo Bare Access 2 - Trailrunning Nederland

Materiaal gebruik

Het opvallend lichte materiaal is ook nog eens ontzettend ademend. Kijkje langs binnen door de schoen dan zie je dat de stof goed ventileert. Hou je de schoen tegen het licht, dan zie je het licht er goed doorheen. De hak heeft geen kussentjes maar past goed om je hiel. Tijdens het lopen heb ik geen wrijving ervaren, de schoen zit direct goed. De buitenkanten van deze trailschoenen zijn soepel. Onderweg struikelde ik over een uit de grond stekende boomwortel, die raakte mijn teen en dat voelde ik meteen. Het zijn slofjes zonder extra bescherming. Persoonlijk vind ik dit geen nadeel, ik ben erg voorstander van zo licht mogelijke schoenen. Net als het profiel van de schoen. Ga je in de blubber lopen, dan zul je slechte grip hebben. Loop je een Ultra over verschillende ondergrond, dan is voor mij een schoen die perfect met een wat allroundere zool waar ik in ieder geval goed mee uit de voeten kan helemaal goed. Of ik deze schoenen bij zeer natte condities zal aandoen? Het zal niet mijn eerste keus zijn omdat ik ook schoenen heb met een iets ruwer profiel. Maar,… wat zitten deze schoenen lekker!!

Conclusie

Ik ben enthousiast over deze Merrell Apollo Bare Access . Ik heb er nog geen echte Ultra Trail mee gelopen maar dat ga ik zeker nog doen. Het gebruikte materiaal maakt de schoen echt ontzettend licht. De grote rasters in het materiaal zorgt voor goede ventilatie en de buitenlaag is dicht genoeg zodat vuil buiten blijft. De veters blijven vastzitten en bij mij vanuit de doos heb zonder blaren direct 20km kunnen lopen. Dat zegt echt iets over het loop-comfort. Het soepele materiaal zorgt er wel voor dat je de trail goed voelt. Je voelt de ondergrond en als je je stoot zijn je tenen en zijkanten wat minder beschermd. Goed je voeten neerzetten dus…

Door Chris van Beem

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?