fbpx

Asics: Een snelle ronde rond het Mont-Blanc massief

Weer een leuk trailrunning-initiatief door Asics Running:

A challenge never done before. Two teams of ASICS athletes from across the globe. Working in relay, the team has 15 hours and 41 minutes to run 162km’s through 3 countries. Climbing a total of 9,450m as they race to make it around Europe’s highest mountain before the sun goes down.

In het mooie gebied rond de Mont-Banc gaan 2 teams gezamenlijk proberen een trail van 162km te lopen in daglicht. Dus,… elkaar afwisselen en zo snel mogelijk de kilometers en hoogtemeters afleggen… en, de teaser is mooi gemaakt:

De deelnemers zijn toppers in de trail-wereld. De locatie is geweldig en de uitdaging is best bijzonder. Zelf ga ik in Augustus ook naar dit gebied, het decors van de UTMB. Ook ik zal rond het Mont-Blanc massief de trail gaan volgen… alleen…. Ik mag er 46 uur over doen en zal zeker de zon zien onder gaan en daarna weer zien opkomen. Ook dan ben ik nog niet bij de finish….

Toch bestaan er ondertussen vele varianten bij trailrunning. Voor iedere vorm van trailrunning is er wel een passende trail te vinden. Een gevolg van de ondertussen toch wel populaire sport trailrunning met vele beoefenaars. Je kunt deelnemen aan een trail bij een locale loopvereniging in de Ardennen met slechts een paar trailrunners tot, …. een grote trail waarbij een puntensysteem gebruikt wordt om de deelnemers te selecteren en waarbij een loting je deelname uiteindelijk bepaalt. Ik ben blij dat ik beide varianten heb beleeft en in Augustus kan ik eindelijk aan mijn tocht rond het Mont-Blanc massief beginnen. Zelf ga ik het Asics project toch wel volgen… Met een gemiddelde van meer dan 10km per uur de trail afleggen… het blijft bijzonder….

Dit weekend maar eens een rondje door ons platte Nederland in de natuur… waarschijnlijk in ongeveer hetzelfde gemiddelde tempo… Een paar uurtjes slechts,… Geen hoogtemeters, maar wel een gedachte… De UTMB op mijn manier in Augustus… met die gedachte opnieuw een lach op mijn gezicht.

Tot de volgende keer…

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?