fbpx

Raidlight Trail XP6

De Raidlight Trail XP6, een knal lichtblauw racevest met leuke extra’s. Tijdens mijn deelname aan de Ultra Trail La Grimace van 80km heb ik dit racevest voor het eerst gebruikt. Ik heb het thuis uit de verpakking gehaald en op gevoel gevuld met voeding en water. Daarna de volgende dag een half uur voor de start goed afgesteld en vervolgens 11 uur getest… lang genoeg om mijn bevinden te omschrijven.

Raidlight Trail XP 6  Raidlight Trail XP 6

Voor mij belangrijk in een racevest

Tijdens een trail zie je veel racevesten om je heen. Niet raar, want organisatoren van een trails verwachten vaak dat je verschillende spullen met je meedraagt. Een trail is vaak semi-zelfsupporting. Er zijn dan wel bevoorradingsposten, maar de afstand ertussen is vaak meer dan 10km. Zelf heb ik me aangeleerd om sowieso alles zelf bij me te dragen. Het enige wat ik aanvul tijdens een trail is het water. Dus, voor mij is het belangrijk dat een racevest voldoende ruimte heeft om de spullen goed bij me te dragen. Daarbij is het ook nog handig om bepaalde voeding en spullen onder het lopen te kunnen pakken. Ik bedoel dan reepjes, fototoestel en andere handige spullen. Met kleine pockets wil ik deze spullen kunnen verdelen zodat ik die onderweg blindelings kan pakken. Verder vind ik het belangrijk dat de waterzak stevig op je rug vastzit en wanneer de waterzak voor de helft leeg is er nog steeds een goede fit rond je bovenlijf is. Het racevest zit over heel je rug en op 4 plekken kun je de maat afstellen. (links en recht bij je borst, vooraan op de borst en onderaan rond je buik).

Ik heb tijdens deze 80km test een 2,5liter waterzak van Raidlight gebruikt bij de Raidlight Trail XP6. Een ruime waterzak die met gemak opgeborgen kon worden. Hoewel je met dit model ook met flesjes op je borst kan lopen heb ik dit niet gebruikt. Ik koos ervoor om aan de linker kant een banaan te plaatsen en aan de andere kant enkele reepjes. Beide voorzakjes kun je afsluiten met een koortje.

Zelf loop ik nooit met muziek, maar voor de liefhebbers onder ons heeft de Raidlight Trail XP6 een leuke extra. Standaard zit er (als je het racevest aanheb) rechtsboven een aansluiting voor je koptelefoon. De plug voor je iPod zit verstopt in het zakje rechts onderin, natuurlijk achter een ritssluiting. Een tweede zakje (ook voorzien van rits) zit daar weer bovenop.

Raidlight Trail XP 6

Drinksysteem

Raidlight werkt met een draaiknop aan de bovenkant van de waterzak. Met een snelle draai kun je zo de waterzak eenvoudig vullen. De binnenkant (zilverkleurig) is warmte afstotend, terwijl de buitenkant (rugkant) met een soort gaas-stof ademend is, waardoor je geen zweetrug krijgt. De waterzak stop je in de binnenzak, waardoor de zak onder het lopen blijft zitten waar hij hoort. De overige spullen kun je in het gedeelte daarvoor goed kwijt. In mijn geval wat extra kleding en mijn reserve reepjes, druivensuiker en 2 krentenbollen, mijn first-aid-kit, een warmtedeken en zakdoekjes. De slang is voorzien van zwart isolatie-materiaal, en dat werkt prima. Niks zo vervelend om bij warm weer de eerste slokken lauw of zelfs warm water te drinken. Met deze isolatie kun je wanneer het vriest toch water uit de slang krijgen. Je kunt de slang via de binnenkant zowel links als rechts naar voren halen. De klip voor het vasthouden van het uiteinde van de slang zit op de elastische borstsluiting van het racevest. Je kunt de waterzak eventueel met een klittenband bovenin vastmaken. Zelf heb ik hier niet gebruik van gemaakt en heb het zwarte handvat in de voorflap gedaan. Daarna kun je de flap dichtritsen en ben je klaar.

Raidlight Trail XP 6  Raidlight Trail XP 6

Gemakkelijk

Wanneer je 11 uur onderweg bent heb je tijd genoeg om je aan iets te irriteren. Ongemerkt gebruik je je racevest echt vaak. Zelf heb ik die dag aardig wat foto’s gemaakt met mijn combinatie iPhone – Optrix. Die zat rechts onderaan achter de rits. Ook de voorzakjes, met rits, heb ik vaak gebruikt voor de druivensuiker en de reepjes. Verschillende soorten voeding zat op mijn heup, daar zitten zowel links als rechts ruime opbergvakken. Achterop de rugzak zit nog een extra ruim vak. Hier voor mij mijn reserve pet met enkele droge Buffs. Daarbovenop zit nog een elastisch koort waar je je jasje onder kan stoppen. Mijn autosleutel, identiteitskaart en briefgeld had ik daar opgeborgen waar de iPod kon zitten.

In een paar minuten heb ik dit racevest ingepakt en gedurende 80km heb ik genoten van zijn weldoordachte indeling. De zachte voering zorgde voor GEEN ENKELE irritatie op mijn rug en de afsluiting op mijn borst en om mijn middel waren prima in staat om het racevest onder het lopen op zijn plaats te houden. En, geen gehannes met mijn startnummer dit keer. De onderste elastische sluiting is voorzien van 2 handige lapjes met een rond gaatje… speciaal voor je startnummer. Kijk eens om je heen tijdens een trail,…. startnummers op; het racevest, op de sportbroek, op het t-shirt, haha, we zijn heel creatief met de plek. Met de oplossing van Raidlicht een gemak erbij. Het nummer zit daar goed, ik heb geen last gehad onder het lopen, de plek is prima!

Dit vind ik

De Raidlight Trail XP6 is wat mij betreft een prima racevest. Licht, goede pasvorm en goede opbergplekken. Je kunt ook je Poles goed kwijt, maar die heb ik niet gebruikt tijdens mijn test. Tijdens mijn tocht heb ik veel regen meegemaakt, maar de spullen zijn allemaal droog gebleven. Er zitten nog genoeg andere opbergplekken in. De belangrijkste eigenschap van dit racevest vind ik de fit… het zit gewoon bijzonder goed, erg prettig onder het lopen. De stevige lus bovenaan geeft je een goede controle over de rugzak als je onder het lopen iets nodig hebt uit de achterzak… En, uit en weer aan is in een soepele beweging te doen. Tja, de keuze voor een rugzak is persoonlijk en vaak spelen optische eigenschappen als kleur ook een rol bij de aanschaf. Heb je een afkeur van de kleur blauw en vind je kleur belangrijk, dan heb je pech…. dit geweldige racevest is alleen in deze kleur verkrijgbaar… De prijs van dit racevest ligt zo rond de € 70,00, standaard zitten er 2 flesjes bij inbegrepen… De waterzak zit er niet standaard bij… deze kun je qua volume zelf bij bestellen. (de 2,5liter is wat groot, 1,5liter is ruim genoeg). Een fijn racevest wat ik nog veel zal gebruiken…

Specificaties

– Lichtgewicht ( 450g )
– anatomische vormgeving
– Totale capaciteit van 6L
– Hoofdvak 4L
– Stretch mesh met rits aan de voorzijde ( 1L )
– 2 rits gordel ( 2x 0,5L )
– 1 zak met kabel voor hoofdtelefoonaansluiting en bijv. jack
– Hoofdvak met rits aan de voorzijde voor een gemakkelijke toegang tot de waterzak
– Handgreep voor de Raidlight waterzak voor het vullen van de waterzak
– Elastische compressie
– 2 zakken aan de schouderbanden
– 2 mesh zakken op de schouderbanden ( voor gels , telefoons, … )

>> Meer informatie

Door: Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?