fbpx

Review: UltrAspire Spry

The Spry is een ontzettend klein, zeer uniek en efficiënt rugzakje. Vaak ga ik 10, 15 of 20 km lopen. Ik heb dan toch het een en ander bij me zoals: sleutels, iPhone, iPod en een paar euro. Maar waar laat je dat? In de zomer is dat helemaal lastig omdat je dan geen jasje aan hebt. En in de zakken van je winterjasje is het ook lastig, dat schud zo op en neer. Dat kun je niet zeggen van The Spry.

The Spry is voor mij dan ook een perfecte oplossing. Een grote rugzak heb je niet nodig. Maar wel iets om je heen, vooral niet op mijn heup, maar juist om de schouders is voor mij ideaal. Dit rugzakje is ontzettend licht: 171 gram! Het materiaal zit lekker, ademt en plakt niet, ook niet bij erg warm of erg nat weer.

De sluitingen zijn ideaal. Dit verschilt nogal eens per rugzak. UltrAspire heeft bij veel van haar rugzakjes een sluiting die je makkelijk in elkaar schuift. Makkelijk, ook met handschoenen aan.

UltrAspire Spry getest

Links voor zit een zakje met een ritsje en een smal zakje daarboven. In het ritszakje doe ik mijn sleutels en wat geld, kan ik dat tenminste niet verliezen. Het andere zakje heb ik nog niet gebruikt, maar daar zou je een gelletje in kunnen doen.

UltrAspire Spry getest UltrAspire Spry getest

Rechts zit een zakje met een aansnoersysteem. Handig voor een flesje, maar ik doe er mijn iPhone, iPod, zakje Hydrate en Thermobar als lekkere snack, in. Dan heb ik muziek en mijn telefoon voor het maken van foto’s onderweg snel bij de hand. Daarboven zit nog een zakje met een magneetysteem. Dat is natuurlijk helemaal mooi, want dat klik je zo open en hier stop ik mijn NRG-tabletten en eventueel QuickSpark voor wat extra energie. Kortom vier nuttige zakjes met verschillende sluitingen waar goed over nagedacht is. En zeer functioneel.

Op de achterkant zit ook nog een groot zakje met weer een magneetsluiting. Hier kan makkelijk een jasje in. Soms start ik de training met een jasje aan, maar wordt het warm, dan kan ik die makkelijk kwijt. Het is jammer dat ik dan wel het hele rugzakje af moet doen. Dit gaat echter vrij makkelijk en snel. En bij twijfelachtig weer kun je een jas meenemen die ik soms wel of niet aan doe. Zwaar is zo’n jasje niet. Tijdens het lopen voel ik het rugzakje niet eens.

UltrAspire Spry getest UltrAspire Spry getest

De UltrAspire Spry is een perfect rugzakje voor de kortere afstand. Maar doordat ik bij de Zestig van Texel mijn flesjes kan afgeven is dit ook een rugzakje voor de semi-verzorgde langere afstanden.

Bij afstanden boven tien kilometer drink ik vaak. In het zakje rechtsvoor kan een waterflesje, maar ik loop dan liever met een bidon in mijn hand. En ook daar heeft Ultraspire een mooi systeem voor.

Chrissie Moenl - Trailrunning Nederland

De UltrAspire Spry is in verschillende kleuren verkrijgbaar: paars, rood en blauw, in combinatie met grijs.

Tegenwoordig wordt de UltrAspire Spry standaard geleverd met een 1 liter waterzak.
De prijs voor het rugzakje is € 79,00 en te verkrijgen bij UltrAspire.

Krissy Moehl, een ultra-trailrun wereldtopper uit de Verenigde Staten, is één van de adviseurs voor dit rugzakje en nog veel meer rugzakjes van UltrAspire.

Krissy Moenl is ook bekend van de UTMB. Zij werd in 2009 eerste vrouw in haar klasse en elfde vrouw overall met een tijd van: 24:56:11 uur.

Door Ingrid Peperkamp
Website: http://www.sportvoeding24.org


Neem contact op

Verzenden..

© 2017 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account