fbpx

UltrAspire Surge

RUGZAK SURGE – ULTRASPIRE GETEST

Met de Surge heb ik bij het schrijven van deze review zo’n 75km gelopen verdeeld over 2 trainingen en een deelname aan een wedstrijd. De Surge is niet groot, maar groot genoeg voor deelname aan wedstrijden. Je kan starten met 2 liter water in de Hydrobag en kan eenvoudig onderweg bij vullen. En het belangrijkste, de Surge zit perfect om je lijf, geen last met lopen. Ook wanneer de samenstelling van je spullen veranderd, kun je de Surge direct weer bijstellen.

HET INPAKKEN RUGZAK

De Surge heeft standaard een Hydrobag met 2 liter inhoud. Opvallend is het minimalistische karakter. Je vult de rugzak en laat het eenvoudig zakken in het aparte gedeelte achterop. Ook met een volle rugzak is de Hydroback goed te bereiken, handig voor het navullen tijdens een race. In het grote gedeelte waar ook de Hydroback zit heb je nog een ander vak. Een gesloten zak waar je gerust een telefoon of andere waardevolle spullen kunt stoppen. Hier heb ik mijn iPhone en een windjasje in gestopt. Dit opbergvak kun je met een kleine rits bovenaan wat nauwer maken, maar het gaat niet helemaal dicht. De slang van de Hydrobag komt hier bovenlangs door heen. Met een flap die je vast kunt klikken sluit je de Surge vervolgens af. De spullen kunnen er nu echt niet meer uit. Bovenop de flap zit nog een wat kleiner zakje voorzien van rits. Hier stop ik mijn identiteitskaart en wat kleine waardevolle spullen (geld, ect.)

De Surge heeft achterop nog een vak zitten. Deze wordt ook afgesloten met dezelfde flap. Dit gedeelte heeft onderin zowel links als recht een klein gat zitten. Geen plek voor waardevolle maar spullen die groot genoeg zijn om niet door de gaten te kunnen. Zelf heb ik daar een krentenbol en een pet in gestopt.

Aan de voorzijde zitten 2 zakjes. Aan de linkerkant een zakje waar je een (kleine) fles in kan doen of, in mijn geval, verschillende repen en druivensuiker voor onderweg. Dit zakje is met een koortje goed af te sluiten. Aan de rechterkant zit een zakje met een rits. Voor mij de plek voor mijn fotocamera. Voor op dat zakje zit een elastisch zakje, hier verzamel ik het afval van de reepjes. Linksboven nog een klein (waterdicht) pillenzakje. Hier stop ik verschillende magnesium pilletjes in.

HET STELLEN VAN DE SURGE

Aan de voorkant kun je de Surge goed afstellen op je lichaam. Met twee haakjes sluit je de Surge om je lijf. Je kunt eenvoudig de bandjes stellen. Eerst aan beide zijkanten (2×2) en op het laatst aan de voorkant, daar waar de haakjes aan vast zitten. Als laatste pak je de slang en maak je die vast aan de voorkant.

ONDERWEG MET DE SURGE

Deze rugzak, of Race Vest, zit goed om je lijf. Hij beweegt niet onder het lopen, en de zakjes zitten op de goede plaatsten. Met een groot gemak kun je de Surge losmaken door de twee haakjes los te trekken. Vastmaken gaat even soepel. Bij het leegdrinken van je Hydroback gaat de rugzak wat losser zitten, logisch. Door vervolgens de voorste 2 bandjes strakker te trekken heb je weer die perfecte pasvorm. Bij mijn laatste trail Hautes Fagnes had ik ruim genoeg aan de 2 liter in de hydroback. Ik heb niet hoeven bij te vullen. De fotocamera zat prima op zijn plek en door een simpel klein koortje aan de rits had ik de camera eenvoudig snel uit het zakje.

CONCLUSIE:

Voor mij is de Surge een prima rugzak. Ik heb geen vervelende drukplekken op mijn rug ervaren en de Surge is uitermate licht. Er zit niks teveel aan deze rugzak. Er is goed nagedacht over de plaatsen van de zakken en de Surge is erg flexibel in zijn pasvorm. Vooral het eenvoudig stellen met de bandjes onderweg heb ik prettig ervaren. De Surge is een vest, en zo voelt hij ook aan. Ook bij mijn deelname aan de Kustmarathon zal ik zeker met de Surge gaan lopen.

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account