fbpx

The North Face Single-Track Hayasa

The North Face vroeg ons wat schoenen en ander materiaal te testen. Ik besloot eens de stoute schoenen aan te trekken. Eerlijk gezegd heb ik zelf nooit eerder trailrunning-kleding en schoenen van dit merk ervaren, maar ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast, ja zelfs wat overdonderd ben door de kwaliteit en het comfort van de spullen. Hieronder mijn bevindingen van de Hayasa schoenen.

THE NORTH FACE SINGLE-TRACK HAYASA GETEST

Tijdens de SallandTrail van 50 km heb ik deze schoenen voor het eerst aangehad. Zo uit de doos een trail van 50 km gelopen. Geen enkel probleem, de schoenen zitten meteen lekker. Wat me wel tijdens het lopen opvalt is de dunne zool. De dennenappels in de bossen voel ik door de schoenzolen heen. Verder voelen ze aan als pantoffels, een waar lichtgewicht. De veters kun je prima strikken en houden de voet gevormd in de schoen. De schoen ventileert goed en is na na natte voeten snel droog.

De volgende trail was Limburgs Halve. Opnieuw 50 km, en dit keer wat meer asfalt. Leerschool na deze trail: vermijdt asfalt met deze schoenen. Kan natuurlijk aan mij liggen, maar op echte harde ondergrond loop ik liever met een wat dikkere zool. Op single track paden en over natuurondergrond een prima en snelle schoen. Je hebt echt contact met de ondergrond en zowel omhoog als omlaag een prima grip. Deze schoenen hebben niet veel ondersteuning voor je enkels. Het hiel-gedeelte is zeer flexibel. Maar, ook tijdens deze duurloop van 50km weer geen enkele blaar of andere ongemakken aan mijn voeten.

Wanneer trek ik deze schoenen aan?
Voor mij zijn het de soepelste schoenen tot nu toe. Heerlijke schoenen voor snelheid op de trails. Super bij afdalingen, prima grip bij hellingen en je voet glijdt niet in de schoen. Dit zijn echt schoenen waarmee je dwars door de natuur kan rennen. Niet echt waterafstotend, maar wel snel droog. Dus vermijd ik asfalt en ga ik naar heuvelachtig of bergachtig terrein, met vele single tracks, dan trek ik deze schoenen zeker aan. Een echte wedstrijdschoen. En of ik echte ultra-trails in Nederland hier mee ga lopen? Nee, dat denk ik niet. Dan kies ik een meer all-round schoen die een wat dikkere zool heeft en ook op asfalt lekker loopt.

Naast deze twee 50 km trails heb ik de schoenen nog getest op zanderig terrein in onze Nederlandse bossen. Voor het kortere, intensieve werk een prima schoen (Hayasa is Japans voor ‘snelheid’). Bij elkaar heb ik zo’n 230 km gelopen op deze schoenen en ben dik tevreden. Ik ben blij dat ik kennis heb kunnen maken met deze uitstekende schoen van The North Face. Een grote kans dat ik deze schoenen draag tijdens de CCC in augustus van dit jaar.

Neem contact op

Verzenden..

© 2017 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account