fbpx

The North Face Ultra Trail Schoenen

The North Face heeft weer een nieuwe trailschoen, de North Face Ultra Trail. Tijdens Limburgs Zwaarste heb ik 64km gelopen op deze schoenen. Weet je dan genoeg om een review te schrijven? Ik vind van wel. Zonder enige blaar of ander ongemak heb ik deze schoenen na afloop uit kunnen trekken. En, dat is voor mij een goede aanleiding om een eerste review te schrijven.

 

Wanneer een fijne schoen

Als (Ultra)Trailrunner vind ik schoenen zeer belangrijk. Vaak weet ik bij het aantrekken al genoeg. Ze zitten wel of ze zitten niet. Eerst je schoenen inlopen voor je er op voorruit kan geldt voor mij zeker niet. Verder let ik op de veters. Goede schoenen hebben veters die een soort van ruw zijn en bij de eerste strik al de schoen gepast vast laten zitten. Dan de fit rond de voet. Niks zo vervelend als stukjes materiaal die storend zijn ergens op je voet. Daarbij vind ik het belangrijk dat een schoen goed ventileert. Vochtigheid moet naar buiten kunnen. Verder het gewicht… Voor mij het liefst zo licht mogelijke schoenen…. Misschien opvallend, maar daarna komt pas de zool. Grip vind ik minder belangrijk voor een Ultra Trail. De lange route geeft je zoveel verschillende ondergrond waardoor ik kies voor een zool die stevig genoeg is voor scherpe oneffenheden en soepel genoeg dat je de ondergrond een soort kan voelen. Contact met de trail vind ik prettig.

The North Face Ultra Trail

Ik heb verschillende modellen van The North Face in gebruik en dit laatste model heeft alle goede eigenschappen van de vorige modellen in zich. De schoen heeft een soepele hiel rand. Hiermee bedoel ik dat het onmogelijk is dat er druk wordt uitgeoefend op je hiel. Ook de randen links en rechts van de voet zijn dun en zacht. Opvallend vind ik de dunne flap, waarboven de veters zitten. Goede keus, met gestrikte veters heb je geen last van de veters op je bovenvoet.

TheNorhtFace Ultra Trail Schoenen 2

Op de neus van de schoen zit de doorloop van de zool, de Vibram zool. Een zool met vele kleine dopjes. Stevig en genoeg grip.

TheNorhtFace Ultra Trail Schoenen 4

En verder…

Met 64km een eerste indruk van een heerlijke schoen. In mijn trailrunning Uitrusting heb ik nog 3 paar The North Face schoenen. Allemaal al honderden kilometers gebruikt. Nog geen modderbaden, natte oversteken of andere extreme condities hebben deze nieuwe schoenen meegemaakt. Ook nog geen honderden kilometers. Maar, een eerste indruk is zeker wat waard. Dit zijn vooralsnog mijn schoenen voor mijn deelname aan de UTMB in augustus. Of er moet nog iets beters voorbij komen, al lijkt me dat sterk…

Specificaties

  • Model heren
  • Gewicht 492 gram
  • TPU Gelaste versteviging
  • Ademend en beschermend Ultra Airmesh
  • Reflecterende tape bovenop voor betere zichtbaarheid
  • Cradle technology vooreen correcte voetpositionering
  • Zool dikte: Op de hiel 16mm en bij de voorvoet 8mm
  • Vibram trail-specific buitenzool

De schoenen zijn bij verschillende trailrunning winkels te verkrijgen…

Door: Chris van Beem

Neem contact op

Verzenden..

© 2017 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account