fbpx

Salomon XT Softshell Jacket

Onlangs, op 12 februari, heb ik deze jas van Salomon gebruikt bij een 28km trail in de Ardennen, waarbij de temperatuur op -14 graden zat. Eerste indruk… goede jas.

Het jasje zit lekker en is gemaakt van elastisch materiaal. Het zit niet te strak, maar zit heerlijk in combinatie met een rugzak. Bij deze lage temperaturen had ik 2 extra lagen onder deze Salomon XT Softshell Jacket aan. Ik heb het niet koud gehad.

De voorkant van de jas is extra gevoerd met een laag die de wind tegenhoud. Terwijl de achterkant meer ventilatie geeft voor het afvoeren van de warmte. De beide zakken zijn af te sluiten met een rits, en ik heb daar heel gemakkelijk mijn foto-camera in kunnen opbergen. De jas is ongeveer 250 gram zwaar, en dat vind ik weinig, in vergelijking met andere jassen die de kou buiten houden. Hij is goed klein te maken voor in een rugzak. Ik heb er nog niet mee in de regen gelopen, maar ik heb gelezen dat de stof waterafstotend is. Hij is ondertussen gewassen en is zeer snel opgedroogd.

Voor deelname aan Ultra Trails is de jas niet toereikend als regenjas. Je zult een andere jas extra moeten hebben met een Capuchon en echt waterdicht. Voor andere tochten, een uitstekende jas.

De elastische fit vind ik een prettige eigenschap. Zelf loop ik in maat M, en de fit is passend en niet te strak.

Het is een welkome aanvulling op mijn bestaande trailrunning materiaal. Een jasje die je bij alle weersomstandigheden kunt gebruiken. Is het warmer, dan minder laagjes eronder.

Ik heb nog gezocht naar de kenmerken, zoals Salomon ze verstrekt. Ik heb ze gevonden, hieronder komen ze:


When you’re on long runs, hikes, or bike rides, it’s ideal to have a jacket that deals with breezy mountain conditions without turning your torso into a sweat-lodge. For wind protection in front and breathability in back, turn to the Salomon Men’s XT Softshell Jacket.

  • ClimaWind 3L in front so you won’t be blown over by a headwind
  • ClimaWind Stretch Woven panels in back so you won’t sweat buckets on the uphill and then freeze on the downhill
  • Active fit reduces excess bulk without getting skin-tight
  • UST ultrasound stitchless technology for a smooth fit without chafing

Bottom Line: Wind protection and breathability where you need them


CONCLUSIE:

Dit is een top jas. Ben erg onder de indruk van het gebruikte materiaal in combinatie met de pasvorm.

Mijn oordeel: een dikke 8,5

 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account