fbpx

Soms is het gewoon goed!

Dus, soms zit je in een flow dat het niet vanzelf gaat… Geen puf om de paden op te gaan. Drukke lange dagen en te warm… Maar, als je dan toch de schoenen aan trekt kan het ineens omslaan.

Vandaag was zo’n dag. Gewoon moe en geen energie over om iets te ondernemen. Ik zag mijn schoenen toen zette ik de knop om. “Met weinig de natuur in vandaag, even ontspannen lopen”, zei ik tegen mezelf. In minder dan 5 minuten stond ik buiten. Met een handheld met water in mijn rechterhand en een horloge aan mijn linker arm liep ik de eerste meters de wijk uit. Binnen 500 meter liep ik over de eerste paden in het bos. Na 1,5km begonnen de benen automatisch sneller te lopen en dat voelde goed. Goh, wat kan het toch lekker zijn je hoofd eens leeg te lopen. Het werd een andere run dan normaal. Normaal slenter ik over de paden, nu niet… Zo rond 21:30 begon ik met lopen en ik wilde 10km gaan lopen. Geen lamp bij dus voor het donker binnen zijn is handig.

Ik heb weinig gelopen de afgelopen week, tenminste,… mijn normale loopjes. Een avond-4-daagse met mijn dochter van 7,5km en een mini-voetbal toernooi met Pinksteren waren wel wat inspanningen, maar lopen dat was er bij ingeschoten. Ja, ik blijf het iets bijzonders vinden. Je bent moe, je hebt nergens zin in en dan ben je aan het lopen en dan is het net of de energie vanuit je tenen zo je hoofd in schiet. Het is echt geweldig mooi op het moment in de natuur. Vanavond een fel-blauwe lucht met hier in Geldrop de maan aan de linkerkant en de zon aan de rechterkant. De een komt op en de ander zakt langzaam weg achter de horizon. Laagvliegende buizerds, eekhoorns, vele vogels en af en toe een andere hardloper.

De ronde vanavond was mooi en afwisselend. Niet veel hoogtemeters maar veel technische paden en af en toe mul zand. Onderweg kwam ik tot het besef dat hetgeen wat je aan het doen bent zeker je mindset bepaalt. Eenmaal aan het lopen maak ik weer de mooiste plannen. Hele trainingsschema’s voor de komende 10 weken zijn mijn hoofd gegaan.

Mijn tip van de dag… ben je moe, trek je schoenen aan en loop een rondje… Ik ben weer opgeladen, op naar mijn volgende ronde en binnenkort weer eens een Ultra Trail. Daar in de natuur kom ik tot rust en krijg ik energie… Zoals ik al zei: “Soms is het gewoon goed!”

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?