fbpx

Trailrunning regio Mierlo

Gisteren ben ik weer eens tussen Geldrop en Mierlo begonnen aan een trail van 16,5km. Een MTB route die je langs de mooiste plekjes brengt. En ja, ik kan niet anders zeggen…. wat is het hier mooi in de regio. Veel afwisseling en op de hoogtemeters na alle ingrediënten voor een lekkere trail. De eerste 9km vele single-tracks en de laatste 7-8km single-tracks afgewisseld door wat rechte paden waar je kunt herstellen.

Mierlo Route - Trailrunning - Chris van Beem

Gaat het goed met de voorbereiding, of anders gezegd,… ben ik tevreden tot nu toe… Nou, … het kan stukken beter. Ik probeer mijn trainingskilometers te doen, maar de afgelopen weken heb ik niet hard genoeg geprobeerd…. ik heb een extra stapje nodig. Dus, gisteren was weer zo’n moment waarop ik me weer helemaal heb kunnen opladen. Ik heb me gisteren weer verbaast. De afgelopen weken gingen voorbij met steeds die zeurende pijn onderin mijn rug… Ik koos ervoor om minder te gaan lopen en af en toe mijn oefeningen te doen…. Hoewel de zeurpijn niet verdwenen was ben ik toch gaan hardlopen gisteren. “Rustig aan Chris, ontspannen je trail lopen”, bleef ik tegen mezelf zeggen.

Ik besloot bewust 1 km langzamer te lopen, de hele trail…. Dat is wennen, maar het bracht me een mooie trail waarbij ik meer heb kunnen genieten. Een tempo waarbij ik kon ademen door de neus. Ik loop zonder muziek en gisteren heb weer eens wat technieken geprobeerd. “Hoe loop ik nu eigenlijk”, werd gisteren mijn zoektocht. Bij het starten van mijn training voelde ik mijn rug en onder het lopen probeerde ik dit gevoel te beïnvloeden. Ik bedoel,… ik was opzoek naar een pas, een ritme, waarbij ik zonder pijn in mijn rug kon lopen… En, dit lukt me aardig… Dit is wat ik deed.

Onder het lopen merkte ik dat mijn slome tempo (9,5km/uur) ervoor zorgde dat ik mijn lichaam wat rechter hield dan normaal. Ik lande zogezegd meer op mijn hak van mijn voeten. Ik besloot wat meer naar voren te gaan hangen, zodat mijn benen automatisch meer naar achteren gingen. Hierdoor begon ik meer op mijn voorvoeten te stappen wat minder druk op mijn rug gaf… En, bij het naar voren hangen hoefde ik bijna geen kracht te zetten om te rennen… ik moest wel, mijn lijf ging die kant op. Bij het omlaag gaan bij heuveltjes ook landen op de voorvoet en soepel proberen te lopen. “Soepel lopen”, ja… dat is ook een dingetje. Tijdens mijn langere afstanden, wanneer ik erg gefocust ben, kwam ik erachter dat ik met geknepen handen aan het lopen was. Hierdoor verkrampte mijn bovenrugspieren en werd ik zelf stijf.. Dus, zodra ik mijn handen bal tot een vuist kom ik tot het besef dat ik krampachtig aan het lopen ben… Ik pas mezelf dan aan in een ontspannen houding en vervolg mijn weg…. Het klinkt misschien gek, maar dit zijn nou net die kleine dingen voor mij, onder het lopen, die ervoor zorgen dat ik meer kan genieten en met grote regelmaat… uren en kilometers lang.

Ik heb dan ook echt kunnen genieten gisteren. De zeurpijn in mijn rug had ik onder controle en ook nu, tijdens het schrijven, heb ik nergens last van. Het rondje van gisteren zit in mijn top 5 van trainingsrondjes. En, ik kan iedereen aanraden te lopen zonder muziek. Het is echt geweldig al die geluiden van vogels als je over afgelegen paden aan het rennen ben.

Ik voel me prima, komende week nog voor een controle naar de Manuela Therapeut en vanavond opnieuw een training, nu richting Waalre en Leende, OOK EEN MOOIE ROUTE.

PS: Ik zal deze trail bijplaatsen in het onderdeel: GPX Routes

Tot de volgende keer.

Chris van Beem
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?