fbpx

Trailrunning, soms is hard lekker…

Vandaag mijn derde training in 5 dagen. Afgelopen zaterdag een training in Mierlo over het MTB pad. Zondag 20km in de bossen bij Aalst, en vandaag maar weer eens terug naar Mierlo… Hetzelfde pad, maar dan tegenovergesteld gelopen. Tegendraads, zodat ik de MTB-ers ruim kan zien aankomen.

Dit doe ik wel vaker… In relatief korte tijd later, opnieuw dezelfde route lopen. En ja, om het wat leuk te houden eens tegengesteld. Vandaag maar eens 2,5kg in mijn Raidlight Trail XP6, om wat extra zwaar te trainen. Het blijft een heerlijke rugzak, ook met wat meer gewicht onder het lopen. De sleutel van de auto achter in het heupzakje achter de rits en met een piep van de Suunto begon mijn trail. Zoals altijd even wennen de eerste kilometers, maar al gauw zat ik in een lekker ritme… Ik liep heerlijke single tracks tussen de bomen en had een lekker tempo… tenminste… dat dacht ik…. 9km/uur vertelde mijn Suunto.. Huh…. toch slomer dan ik dacht… Ik betrapte mezelf erop dat ik vanaf dat moment regelmatig keek om te kijken wat er aan de hand was… En wat bleek… Mijn tempo was goed vanavond, lekker constant en voldoende kracht om alle paden in een goed tempo te lopen. Het horloge vertelde me dat ik in de open vlaktes 3 kilometer harder liep dan tussen de bomen. Zucht…. hier klopt niks van dus…. Vanaf dat moment heb ik het horloge niet meer bekeken en besloot op gevoel zonder dosering te lopen…. Vanavond weer blij met mijn X-Kross bril… Geen zonneglazen dit keer maar een transparant glas. Zo door de bomen toch enkele keren een tik van een tak op het glas… Die was anders in mijn ogen beland.

Het was weer even geleden, maar af en toe was het best lachwekkend. Ik ben de MTB-ers niet tot last geweest, maar vandaag wilde ik vlammen… Met grote regelmaat kwam ik enthousiaste MTB-ers tegemoet, waarbij ik even enthousiast op het laatst rechts naast het pad de bossen in sprong om daar gewoon verder te rennen en te passeren… “Bedankt hoorde ik dan achter me…”, “Veel plezier!”, schreeuwde ik dan na… Ja, ik had een soort vleugels in de benen vanavond.

Ik ben blij met deze route… ook nu, 4 dagen later, is het opnieuw genieten van het afwisselende parcours. Genoeg technische stukken waar je lekker doorheen kan schieten. Af en toe wat lange zandpaden om een lekker tempo te pakken en daarna opnieuw de single tracks op. Volgens MTB-Trails bestaat deze MTB-route uit 95% natuurpaden, ja… volgens mij klopt dat aardig.

Na een uur lopen kreeg ik honger… Even snel een Innerme reep, wat drinken en opnieuw het tempo pakken…. Goh,… ik heb zowaar mijn avond want ook dat was geen probleem… Opeens stond ik weer oog in oog met een paar MTB-ers…. “LEKKER BEZIG!” schreeuwde 1 me na…. “Jullie ook!”, schreeuwde ik terug… Ik draaide de hoek om en toen begreep ik het… Ik liep tegengesteld, en dit was de 2e keer dat ik deze mannen tegenkwam…

Bij de laatste kilometers waren wat minder bomen en daar liep ik de laatste energie uit mijn benen… Een rondje vol gas over de paden… toch wel lekker af en toe. Normaal ben ik meer van de lange afstanden met een lager tempo. Daar gaat wat meer tijd in zitten dus zo door de week een tempo-trail is een lekkere afwisseling.
Eenmaal bij de auto kijk ik in de spiegel… Met een Innerme gebit, dus overal groene korrels kijk ik mezelf aan. Ik voel me goed en ik zie dat ROOD me ook goed staat. Een bezwete rode kop, dat is lang geleden. Ik plof in de auto en kijk op mijn horloge… 15,8km en een gemiddelde snelheid van 9,8km in 1:37 gelopen. HUH… ik snap er niks van…. Ik begin te twijvfelen… ken ik mijn lijf dan toch niet goed genoeg?… Ik pak mijn iPhone en zoek in de APP MTB-Trails de route Mierlo… Gelukkig…. de route is 18km lang en dan blijk ik dus 11,2km gemiddeld te hebben gelopen… Dat kan kloppen..

Ik rij terug naar huis en ben tevreden. In 5 dagen 57km gelopen en ik voel me sterk. Dit weekend weer eens een ULTRA lopen… misschien wel naar België. Toch maar eens mijn Suunto resetten en opnieuw kalibreren. En dan… dan is er vast binnenkort wel weer een trail-moment waar ik mijn energie in kwijt kan…

Tot de volgende keer…

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Chris van Beem - Trail running in MIerlo

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?