fbpx

04-06-2011: Trail Belgo – Luxembourgeois

Inpakken

Op vrijdagavond begint de voorbereiding. Spullen bij elkaar zoeken, camera en Garmin opladen en de rugtas inpakken. Dit keer heb ik zaterdagmorgen met Wilbert om 06:30u afgesproken om vanuit de carpool Soerendonk door te rijden naar La Roche. Zelf moet ik me nog inschrijven voor de trail, maar dat is nooit een probleem geweest. Tot 10 minuten voor aanvang kun je je nog inschrijven, en zo ook nu. Rond 09:00u. in La Roche, en alles op het gemakje, want om 10:00u. is de start van de trail vanuit het kasteel.

De ochtend

Altijd een leuk moment zo voor de start. Iedereen komt bij elkaar en vertelt over wat er nog allemaal op de kalender staat. Voor vandaag heb ik mijn rugzak uitgebreid met een voorzak. Ik vind het geweldig om foto’s te maken tijdens een trail, alleen…. waar wat is een goede plek voor een camera! Nu, met de voorzak… alle problemen opgelost. De camera heel handig in het voorvak, en achter de rits de zoetigheid en enkele musli repen. Tijdens de gehele trail stoppend, maar zeker vaak al lopend, ruim 240 goede foto’s kunnen maken. Zo zie je, wie lang probeert vindt altijd wel een oplossing. Wel even onhandig was een klein sneetje in mijn waterzak en die zorgde al voor de start voor een natte rug, maar goed het was ergens bovenin dus 1,5 liter water kon ik gewoon gebruiken. Ook de 2 bidonnen gevuld. Ik was er klaar voor…

De Trail

Zo vlak voor de start houdt de organisatie een praatje. Waar moet je op letten, wat dus niet te doen en vaak als afsluiter: “Veel plezier allemaal”. Alleen, in dit geval in het Frans dan. Nog een groepsfoto genomen door de organisatie en daarna geen startschot maar: “GO!”. De groep kwam in bewegen en de trail is begonnen. Uit het kasteel van La Roch en daar, de eerste aanmoediging van meegereisde vrienden of familie. Een leuk moment! Gaande de route zie je dezelfde mensen langs het parcours staan, en geloof het of niet, ook dit is trailrunning. Je gaat met nieuwe vrienden naar huis! Zonder enige verwachting ben ik begonnen aan de trail. Ik wil wennen aan de hoogtemeters dus, die heb je in de Ardennen. Nou, we werden getrakteerd op hoogtemeters. Na nog geen km, vlak buiten stond een vrijwilliger met pijl naar rechts. Geen pad, maar wel een heuvel… Klauteren naar boven, ik was meteen warm, letterlijk! Deze verbazing was de eerste van velen. Ik moest denken aan de term “Single Track”, de gave paadjes door de mooiste plekken in de natuur. Nu had ik te maken met “OFF Track” running. In Belgie ga je OFF Track achter de pijltjes aan, in Nederland krijg je bij OFF Track running de boswachter achter je aan… of zoiets.. Dus… Helemaal goed!

Het Parcours

De route was overweldigend. Alle elementen van trailrunning kwamen aan bod. De zon scheen, zo’n 26-30 graden warm en de sfeer was zeer goed. Tijdens zo’n toch trekken Nederlands toch automatisch naar elkaar toe. Wilbert en ik hebben een tijd met Esther en Jolande meegelopen. Zij waren aan het trainen voor de “Trans Alpine”, gezamenlijk 8 dagen door de alpen, met vele hoogte en kilometers. Wat een vooruitzicht, ik ga ze zeker volgen! Even later sloot Ewald aan. Een oude bekende, ook wij hebben eerder samen van een trail genoten. Vol verbazing passeerden we mooie stukken natuur. Over open velden, stevige beklimmingen, verschillende oevers van riviertjes, schitterende panorama’s en 2x de oversteek van een rivier. Iedere runner heeft zo zijn eigen manier bij het oversteken van een rivier. Je ziet trailers met schoenen en sokken boven het hoofd, op blote voeten door het water gaan. Ik zelf ga er gewoon doorheen. De schoenen drogen snel op en het geef bij mij geen blaren, de eerste kilometers daarna. Gaandeweg de route ben ik alleen gaan lopen. Wilbert en Ewald zijn wat sneller gaan lopen en eigen tempo lag iets lager die dag. De dames liepen iets achter mij, die maakte het weekend compleet door op zondag ook de ‘Natuur Marathon’ van La Roche te lopen. De tweede verzorgingspost heb ik gemist of was beperkt tot enkele flessen water. Bij de 28km hebben we nog gebruik gemaakt van een kraan bij een oud maar mooi kerkhof, een goede vondst van mij voorgangers… Erg verfrissend wat vers water. De laatste 5 kilometer ben ik met Henrie naar de finish gelopen. Ook Henrie bevestigde mijn mening…. deze trail was misschien wel zwaarder dan La Bouillionant, hoewel die 50km lang is. Bij de finish wordt er op elkaar gewacht. Vol gejuich door Ewald met zijn familie en Wilbert werden Henrie en ik onthaald. Het was een avontuur om niet te vergeten. In mijn ogen een echte aanrader voor volgend jaar.

Terug naar huis

Maar goed, de finish was in Houffalize, zo’n 28km van La Roche vandaan. Onze auto staat bij de start, omdat ik me nog moest inschrijven… Met dank aan Ewald en familie konden we mee terug naar La Roche. Ewald zie ik weer in Chamonix, bij de Marathon du Mont Blanc. En wat zo mooi is, de anderen kom ik zeker op een of andere trail weer tegen, we delen namelijk dezelfde passie…. Als afsluiting hebben Wilbert en ik heerlijk gegeten… Daarna ontspannen naar huis… 15 uur later thuis op de bank en met een geweldige trail-ervaring van 37km als bagage heerlijk de dag afgesloten!

Tot de volgende keer.

Chris
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?