fbpx

23km – Trailrunning Training

Wat een geweldige avond….

En dan:
Rond 19:00u. schoenen aan, rugzak met een liter water, zonnebril op en een goede dosis enthousiasme de deur uit. Verschillende mensen hobbelen zo om me heen, iedereen in zijn eigen tempo. Bij het vertrekken eigenlijk nog geen idee waarheen deze tocht gaat. Ik loop richting de bosrand, en besluit zo veel mogelijk bospaden, MTB paden en heide-paden te pakken. De zogenaamde “Trails”. En, dat is niet eens zo heel erg moeilijk hier in de bossen.

Condities
Het is warm, dus loop ik veel tussen de bomen. De paden zijn nat van de onweersbuien en dus zwaar, dus ik pas mijn tempo aan… Haha, heel ontspannen door de bossen, doet mij goed. Eens kijken hoe het met de conditie staat. Ik heb na de Marathon Du Mont Blanc van 15 dagen geleden slechts 2x gelopen. Een maal 10km en een paar dagen geleden 13km. Beide met alle gemak. Nu een duur-test. Ik besluit mijn halve marathon trail via Leende achter de A2 nog eens te lopen. Alles gaat goed.

Raar
Eigenlijk is het raar. “En Chris, wat heb jij gedaan gisteravond?” — “Nou, ik ben rond 7 uur gaan hardlopen, en ben daar om iets voor half 10 mee gestopt” – “O en, het was 26 graden Celsius, ik liep door de bossen en over de hei en heb ruim 23km afgelegd.” “Enne, bij thuiskomt ben ik in het Zwembadje van mijn meiden neergeploft, geweldig”— Dat was mijn avond.

Trail-running leuk?
Veel mensen kunnen het plezier van Trail-running niet bevatten. Ik denk ook dat je het moet ervaren om een goed beeld te krijgen. Voor mij een gemis als het ontbreekt. Wat ik vandaag weer geweldig vond was de schoonheid van de natuur. Geen mensen, wel dieren, herten vooral en vogels. Mooie zonsondergang en eindeloze vlaktes met heide, vennetjes, bossen en paden. En ik kan je zeggen, als je zo’n 23km loopt, dan zie je een hoop onderweg. Een klein nadeel voor mij vanavond is mijn vriend mug. Bij het drinken of even stilstaan komen die klere muggen direct kennis maken. Ik ben altijd de klos. Er is een manier…. doorlopen … en dat deed ik dus.

Van plan:
Ik heb mijn ronde rustig gelopen, ik heb genoten. Ik heb mijn gedachten weer op order en kan er weer tegen aan. Mijn lijf is niet uitgeput, in tegendeel. Ik zit goed op schema om de volgende lange trails te kunnen lopen. Op 8 augustus mijn eerst van 56km, dit jaar volgen er nog 7. En dan…. Op naar het volgende jaar. De CCC in Frankrijk. De UMTB en hopelijk de 250km Trail in Andalusië (verspreid over meerdere dagen achterekaar. Maar daarover meer een volgend moment.

Voor nu veel plezier allemaal en tot de volgende keer.

Mijn route van vandaag

Chris van Beem
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?