fbpx

Dag 2: Trailrunning in Kaprun

Vandaag mijn voorbereidingsdag. Het lokale Tourist Office was geopend en ik natuurlijk naar binnen. Ik probeerde uit te leggen wat ik van plan was in de regio van Kaprun, maar de Duitstalige dame dacht al snel dat ik een enthousiaste wandelaar was… Haha, ik heb het er maar bij gelaten. Ik kocht een geplastificeerde kaart waarop alle routes duidelijk weergegeven stonden. Heel de dag heb ik met de gedachte rondgelopen om toch voor een paar uurtjes de bergen in te gaan…. ik heb het niet gedaan…. Waarom?,… omdat ik voornamelijk met mijn neus in de kaart heb gezeten… Wat een mogelijkheden… Vandaag heb ik een geweldig plan gemaakt voor mijn eerste Ultra Trail Kaprun…
Chris kaartlezen in Kaprun - Trailrunning

Richting de 3152 meter hoogte

Ik ben enthousiast want ik heb een mooie route uitgestippeld. Het is wel een beetje behelpen. Op alle kaarten staan per route (nummer) de hoogtemeters en de geschatte loopafstand. Wil je een langere route lopen, dan zul je zelf moeten combineren. Maar wat er niet bij staat zijn de afstanden. Hier denken ze meer in wandeluren. Goed, ik heb natuurlijk mijn trail van gisteren, waarbij ik wat vergelijk materiaal heb. 14km met 800 D+ en D-, daar heb ik 2,5uur over gedaan. Met die informatie ben ik gaan plannen en dit is wat ik morgen ga doen.

Morgenvroeg klik ik om (ik hoop) 6:00u. de Suunto aan op de afrit van ons appartementencomplex. Ik heb gekozen om linksom te lopen naar een hoogte van 3152 meter. Na een stevige klim van meer dan 2200 D+ kom ik dan uit bij ‘Kl. Tenn‘ vlak bij de ‘Schneepitze‘. Van daar uit daal ik af om bij ‘Hohenburg’ uit te komen. Dit licht tussen ‘Stausee Mooserboden‘ en de ‘Stausee Wasserfallboden‘ in, dit op zo’n 2100 meter hoogte. Via de ‘Hoho Kammerscharte‘ ga ik naar het ‘Alpincenter‘ op 2450 meter hoogte. Ik kom dan langs de ‘Gletscher See‘. Via de ‘Krefelder Hutte‘ en de ‘Stangenhoho‘ kom ik dan bij de ‘Dreiwallnerhohe‘ en dan zit ik weer dicht bij mijn Australische maat Hutchy van het ‘Aplengasthaus Glocknerblick‘. Op dat punt is het al weer bekend terrein, dan nog maar 6km omlaag, van 1650 naar 800 meter. Dan ben ik weer terug. Hieronder de kaart, met daarop met groen gemarkt de route van morgen.
Kaart Ultra Route Kaprun - Trailrunning

>> Klik op de kaart voor een groter formaat, klik nogmaals om in te zoomen. 

Uitdaging

Voor mij een geweldige zware uitdaging morgen. Ik ben maar gestopt met rekenen en laat mijn Suunto alles bijhouden. Ik weet wel dat na de eerste klim er 2200D+ meters achter de rug zijn, alleen… dan ben ik nog maar op 1/3 van de route. Het wordt een lange dag, omdat ik echt niet weet welk weer het wordt morgen. Waar ik met name naar uitzie is het hoogste punt bij de Schneepitze, het is weer even geleden dat ik boven de 3000 meter ben geweest. Ik kies er bewust voor deze route linksom te lopen. Eerst het zware klim-werk bij het eerste derde deel. Dan een middenstuk waarbij omhoog en omlaag elkaar afwisselen. En, het laatste deel zal ik hoofdzakelijk dalen. Natuurlijk ga ik nog een bak soep eten bij Hutchy, daar zal ik dan wel aan toe zijn.

Dat ik niet exact weet hoe ver deze Ultra Trail gaat zijn is wel een dingetje…. Normaal weet ik dit en doseer ik onderweg hierop mijn krachten. Morgen wordt het anders… Ik heb de Ultra Trail in 3 fasen onderverdeeld. Bij het bereiken van de 3e fase (deel 3) weet ik dat ik omlaag ga lopen en dat gaat me makkelijk af.

Gear

Morgen ga ik wat gear testen. Ik test wat Salomon kleding en zal deze Ultra Trail met het Racevest Raidlight Ultra Olmo 12l gaan lopen. De volledige verplichte uitrusting van de UTMB prop ik erin. En, voor de zekerheid wat extra water (3,5 liter) want er zijn weinig plaatsen waar ik kan bijtanken. Ik probeer de sportvoeding van Go2 Sportnutrition en zal op The Northface Ultra Trail schoenen iedere meter afleggen. Toch wel weer zo’n 5kg gewicht op mijn rug.

Omdat ik alleen en selfsupporting loop spreek ik af regelmatig een berichtje te SMS-en. Wel handig dat ze weten dat het allemaal goed gaat daar in de bergen. Ik hoop natuurlijk op mooi weer. Regen is niet erg, maar je ziet zoveel minder dan wanneer de lucht helder en blauw is. Maar, het komt zoals het komt. Ik ben blij dat ik mijn voorbereidingen op mijn manier kan doen. Ik moet zeggen, een hele dag solo door de natuur door het prachtige landschap rond Kaprun is een vooruitzicht wat goed voelt. Vraag het niet aan een niet-trailrunner, maar…. trailrunners zullen me begrijpen.

Voor de zekerheid neem ik mijn hoofdlamp mee, ik weet echt niet hoe laat ik weer binnen ben. Maar, een ding weet ik zeker. Ik ga weer momenten beleven die niemand me meer afpakt en ik zal foto’s maken om de herinneringen te voorzien van blijvende beelden. Die zal ik delen in mijn verhaal morgen. De voorbereidingen voor de UTMB zijn nu echt in volle gang…

Een sportieve groet vanuit Kaprun.

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?