fbpx

Met het hoofd in de bergen… De Eiger Ultra Trail

Goh,… thuis… met zoveel maatjes in de buurt van de Eiger in Zwitserland. Gek, eigenlijk…. hoeveel je kan meeleven met de deelnemers in de vooravond van een prachtige trail. Je komt aan in de bergen en de sfeer is goed. Positief geladen voor hetgeen wat komen gaat. Je ontmoet andere Nederlanders en internationale trailrunners en je kan niet wachten om aan de start te staan. Je ploft neer bij je home-base voor de paar dagen en je gaat de omgeving verkennen. Met een smile loop je door de straten en vele dingen trekken je aandacht. Van waar je ook kijkt, je ziet de imposante bergen boven de gebouwen opdoemen als enorme giganten. Dan komt het besef dat je daar ergens boven later op een trail zal lopen… Je verkent de omgeving en je beseft hoe klein je bent in de natuur. Je drinkt en eet goed en je probeert je energie te sparen. De dag duurt lang…. je zal naar de organisatie gaan voor het ophalen van je startnummer, het laten controleren van je Racevest en je hoort hoe laat de laatste briefing is van de organisatie. Je verkent de deelnemerslijsten en kijkt goed rond naar de vele nieuwe Gear die overal uitgestalt staat bij verschillende kraampjes van de merken die graag de trailrunners informeren over de nieuwtjes.

Het koelt af, het wordt donker en bij de laatste briefing is iedereen bij elkaar. Het zoemt van energie van verwachting en zenuwen. Maar, er wordt veel gelachen en iedereen zegt dat ze er klaar voor zijn… Dan, … je probeert verstandig te zijn door op tijd neer te ploffen op je bed… maar,.. je kan niet slapen. Al 10x heb je de trail in je gedachten gelopen en je kan de slaap maar niet vatten. Je kijkt rond in je kamer en je ziet je racevest hangen die helemaal gepakt is en ja, zelf al gevuld met water. Je kleren liggen klaar maar het is nog niet zover… Je gaat na of je niks vergeten ben… je blijft zo een tijdje in de weer en dan… dan gaat de wekker… Het feest kan beginnen.

Nee, ik ben nu niet bij de Eiger Ultra Trail in Zwitserland… maar ik had er graag gestaan. Voor mij wachten de bergen in Kamprun een week later…

Voor nu wens ik alle deelnemers aan de Eiger Ultra Trail een geweldig avontuur toe… Het wordt zwaar en de zon zal hard zijn. Maar, de omgeving mooi en onvergetelijk.

Ik moet het doen met de verhalen van mijn vrienden als ze terug komen,… en dat is prima, in mijn gedachten ben ik nu al bij ze.

Succes maatjes, geniet en doe je best…

Tot de volgende keer…

Chris
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account