fbpx

Mindset switch: Onbezorgd trailrunning in de bergen.

Zucht…. “Een goede rustperiode is een goede voorbereiding Chris” ik hoor het mezelf vaak zeggen… En ja,.. als je lichaam een soort van rust nodig heeft en je luistert naar je lijf, dan is dat misschien ook het beste. En, het beste is regelmatig niet automatisch het leukste… Ik wil rennen, trainen met trailrunning condities, een uitlaatklep als afleiding. Mijn laatste noemenswaardige training was 72km in het Zuid Limburgse landschap. Zwaar, maar te doen. En het stuk tussen die training en nu,…. weinig gelopen,… eigenlijk niks gelopen…. Maar,.. daar gaat gelukkig een verandering komen. Mijn trainingstage van 14 dagen in Kaprun start zeer binnenkort. Ik ga weer naar de bergen… en dat voelt goed.

Nog 5 weken

Ik besef dat ik de komende 6 weken voor 3 weken in de bergen zal zijn. Eerst in Kaprun en 2 weken later de dagen rond de UTMB. Een periode van opladen door inspanning, waarbij de omgeving me gaat helpen. Ik ben een positief persoon, maar ik moet reëel zijn. Een tocht van 168km met bijna 10.000 D+ hoogtemeters is een uitdaging. Hoe het weer ook uitpakt, het is strijd met jezelf en de omgeving. De enige zekerheid aan de start is je gevoel of je er klaar voor bent. En dat is precies hetgeen waar ik aan ga werken de komende weken. Hoogtemeters maken, de paden lopen, uitrusten en ontspannen. Ik zie uit naar het moment wanneer ik voor 100% een mindset switch kan maken. Wanneer ik hardop met een lach kan roepen: “Ik ben er klaar voor”.

Motivatie

De dingen die je doet uit eigen wil hebben een grotere kans op succes. Als je vervolgens zelf bepaalt wat je belangrijk vindt in succes dan ben je aardig op weg. In mijn geval zie ik al best lang uit naar mijn deelname. De UTMB is voor mij een Ultra Trail die ik een keer gelopen moet hebben. De entourage, de internationale samenstelling van trailrunners en zeker de trail door het schitterende gebied. Het idee dat ik kan starten aan deze trail geeft een bepaalde lading die een motivatie in gang zet om me zo goed mogelijk voor te bereiden. Ieder ultra trail heeft zware momenten die zijn uitwerking hebben om lichaam en geest. Dat het momenten zijn die weer overgaan heb ik ervaren, dus pas je je aan om weer door te kunnen gaan,… het moment weer achter je laten. Iedere trailrunner die even over de denkbeeldige grens is gegaan (mentaal en fysiek) kent het gevoel na het volbrengen van een trail, de euforie die de zware momenten direct op de achtergrond zetten in de blijvende herinneringen van de trail. De vraag: “Waarom doe je het?”, blijft eenvoudig te beantwoorden: “Omdat ik het wil!”. Ik zal de UTMB gaan lopen met de voorbereiding die ik heb kunnen doen,… zo is het. En ik heb er ongelofelijk zin in… En, het wordt een trail met uitersten. Maar,… de uitersten weet ik vooraf. ‘Ik moet de trail lopen binnen een tijdspan van 0 en 46 uur’, ‘Ik ga ongeveer 10.000 meter omhoog en omlaag’. ‘Ik start in Chamonix en 168km later ben ik weer terug in Chamonix’. En, ‘ik start fit en kom uitgeput binnen’. En als laatste; ‘het wordt lachen en huilen’.

Vooruitzicht

Dus,… de komende weken worden geweldig. Ik heb mezelf vele kilometers belooft over de paden in de bergen rond Kaprun. Ik ga veel nieuwe Gear testen van Salomon,Houdini, X-Kross, The Northface, Raidlight en de sportvoeding van Go2. Natuurlijk is er een WIFI in de buurt, dus ik ga mijn ervaringen delen met iedereen die het wil lezen.

Zo, mijn hoofd is weer leeg en, met nog slechts 1 dag te werken ben ik bijna onderweg naar nieuwe mooie herinneringen….

Tot de volgende keer,

Chris
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account