fbpx

Trailrunning: 15km geweldige natuur

Vrijdag 8 april, 18:00u.

De werkweek achter de rug, druk weekend voor de boeg. Ik besluit met deze geweldige zonneschijn toch de schoenen aan te trekken en ruim een uur door de natuur te trailen. Goed besluit bleek achteraf, wat is het mooi deze tijd van het jaar. 2 dagen eerder ontspannen 12km gelopen, ik had het zwaar die dag. Nu, vol energie, weer eens opnieuw oude paden opzoeken en een heuse lus rond Geldrop uitgedacht…

Trailrunning, Chris van Beem Trailrunning, Chris van Beem

Energie genoeg voor plannen

Ik voel me prima, waardoor er vele enthousiaste plannen door mijn hoofd schieten. ‘Als ik nu een 15km ga lopen, dan kan ik binnenkort wel weer eens in De Ardennen deelnemen aan een mooie trail!’ – Hmm, eens met Marc en Wouter bellen vanavond! Ja, want helaas heb ik ze niet kunnen volgen naar “Limburgs Zwaarste”, ik was nog niet zo ver… Er zijn genoeg leuke trails rond de 25 – 35km. Over 2 weken ben ik vast zover. Door de bomen, rechts boven mijn hoofd vliegt iets weg… ok, ik ben niet alleen, een grote Buizerd, Uil, Valk of…. , was Wouter maar bij me, hij weet feilloos de vogels uit elkaar te halen. Op dat moment ik niet, ik lach en loop lekker door… Wat een dag.

Trailrunning, Chris van Beem Trailrunning, Chris van Beem

De zon gaat bijna onder, de muggen verschijnen!

De laatste 5km gaan nog steeds lekker. Ik ben aardig aan het terugkomen. Waarschijnlijk op zondag nog eens 20km lopen, dan heb ik mijn eerste echte trainingsweek toch zo’n 45km door de bossen kunnen lopen. Oh ja, de eerste mug heeft me al gestoken. Dat gaat dan zo: Soms moet ik even stoppen. Dan pak ik mijn iPhone om een moment vast te leggen… De omgeving vind ik dan  gewoon ‘Te Mooi” en denk… Wel even uit mijn ritme, maar dat geeft nik, dan loop ik gewoon daarna een stukje harder, want; Dan heb ik zowel de foto als geen verlies in gemiddelde snelheid! Maar dan nog even over die muggen. Wellicht herkenbaar! Vaak als je even stopt, dan moet je meteen even.. je merkt dat je blaas toch vol is. Je staat stil en dan hoort de muggen komen, allemaal tegelijkertijd. Je moet dan snel handelen, anders word je lek-geprikt! Oh ja, ik handelde snel, puur noodzaak, maar ik kan je wel zeggen dat ik ben blij dat er niemand in de buurt was op dat moment. Mijn blaas was nog niet leeg, maar ik bewoog wel… Alle kanten op!. Dat een mug je steekt is niet prettig, maar in dit geval ben ik tevreden met de bult (met jeuk) op mijn arm… Moet er niet aan denken dat de mug zijn kans greep om me op een andere plek te steken!

Trailrunning, Chris van Beem (100m van huis)

Het was weer goed

De foto hierboven heb ik als afsluiting van mijn trail gemaakt. Slechts 100 meter van huis, ik klaag dus niet. Ik besluit Marc te bellen en we stemmen vrij snel af. Marc kwam met de suggestie om op 30 april een trail in de buurt van Malmedy (Stavelot – De Ardennen) te gaan lopen. Ik ben enthousiast. De trail heet, Le Trail de la Nuit de Mai – en, heel gaaf, het is een Nacht Trail. We starten om 20:00u. en gaan 30km lopen. Kan ik eindelijk mijn hoofdlamp weer eens gebruiken…

Tot de volgende keer
Chris van Beem
chris@trail-running.nl

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?