fbpx

Trailrunning: XTrails GPX-Routes in Epen

Zo, dat was een drukke week… maar, nu is het weekend. En, dit weekend staat bij mij in het teken van trailrunning. voor mij een mooi vooruitzicht. Het wordt een training in Zuid-Limburg. Een duurtraining, waarbij alles kan en niks moet. Met als doel ritme krijgen en vooral, zo lang mogelijk lopen.

Dan is er wel een dingetje,… het Nederlands Elftal speelt om 22:00u. en dan wil ik op de bank liggen, uitgeteld maar voldaan. Naar Zuid-Limburg is voor mij en uurtje rijden dus ik kan tot 20:30u. bezig zijn. (wel even douchen natuurlijk) Ik hoef niet lang na te denken welke uitdaging ik aan wil gaan. Aangezien ik alleen ga is het handig dat ik een route kies waarbij ik regelmatig bij de auto terug kom… dus,… Het worden de lussen van de X-Trails 2013 in Epen. Doel,… de X-Trails in 1 dag lopen. Ik heb geen idee hoe ik me morgen voel, maar ik heb wel een mooi doel. Ik besluit om 4:00u. te vertrekken, zodat ik rond 5:00u. kan beginnen. Dat geeft me 15:30u. voor een 100+ afstand in het heuvelachtige Zuid-Limburg.

Dit soort acties-uitdagingen vind ik geweldig om te doen. Ik ben net naar de supermarkt gereden om alle benodigde voeding en drinken te halen, als aanvulling op mijn standaard reepjes. De cola, het fruit, het kentenbrood, de rozijnen, wat chocolade, verschillende noten (zelfs wat BIFI-worstjes) en 9 liter water voor in de kofferbak kan ik afvinken. Na het schrijven van dit blog ga ik mijn trailrunning spullen verzamelen. Ik ga lopen met de Raidlight Ultra Olmo 12L en die stop ik vol tot 5kg. 2 bidonnen gevuld met sportdrank voorop en 2 liter water achterop. Verder alle spullen erin die ik meeneem tijdens de UTMB. Voor in het begin een hoofdlamp en de verplichte uitrusting. Alleen, de muts en handschoenen laat ik thuis, daarvoor in de plaats wat extra shirts…

In mijn Suunto heb ik de 4 GPX routes ingeladen en ik ben nog op zoek naar de volgorde van de trails. Ik begin in ieder geval met de kortste afstand (Night-trail) en sluit af met de langste trail… ik geloof Slenaken… Bewust, want die gaat 15km richting Slenaken en vervolgens ook weer terug… Ik kom dan onderweg niet dicht langs de start, dus…. doorlopen is dan de beste optie.

Op deze warme avond heb ik nu mijn eerste uitdaging, zo’n 1,5 liter thee drinken om voldoende vocht in mijn lijf te hebben. Dan rond 23:00u naar bed voor 5 uur nachtrust. Hier thuis verklaren ze me voor gek… zelf heb ik daar een ander gevoel bij. Het stoort me dat ik gevoelsmatig te weinig kilometers loop, in voorbereiding naar de UTMB. Maar, ik moet eerlijk zijn… meer zit er gezien mijn drukke weken echt niet in op het moment. Ja, het is vroeg op, maar tijdens zo’n dag in de natuur komt er vanzelf extra energie vrij. Ik kan de hele dag doseren, mijn eigen tempo lopen en ik gun mezelf 15,5 uur om de routes te lopen. Ik heb geen idee hoeveel hoogtemeters ik ga lopen, ik heb geen idee of ik morgen na 10 uur nog steeds zo enthousiast en vastberaden ben als nu, maar…. dat is dan een prima training.

Ik zeg regelmatig tegen mezelf; “We kunnen meer dan we denken, we kiezen er alleen vaak voor het niet te doen”. Morgen kies ik er wel voor en kom ik in ieder geval te weten hoe mijn lijf reageert op deze inspanning. En ja, net als iedere verstandige trailrunner die solo aan 100km gaat beginnen heb ik een opgeladen telefoon en voldoende contant geld bij voor plan B… wanneer ik door omstandigheden echt moet stoppen.

Dus, deze jongen gaat zijn tas pakken, met het idee dat als ik morgen voor 22:00u. op de bank kan neerploffen. Misschien wel met evenveel kilometers in de benen als alle Nederlands Elftal voetballers bij elkaar in 90 minuten speeltijd.

Soms moet je je grens verkennen en er langs blijven lopen…. morgen is zo’n dag.

Tot de volgende keer…

Chris
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?