fbpx

Dag 11: Trailrunning in Kaprun

Als je al 11 dagen in de bergen ben dan komt het besef dat je een keer terug moet. Dan ga je letten op de dingen die de afgelopen dagen normaal waren. Nu heb ik het in Nederland prima naar mijn zin, maar als liefhebber van trailrunning laat ik toch iets achter. Bij een andere omgeving horen nieuwe uitdagingen. Ik bent allert op mooie paden en ik heb zoiets als ‘extra genieten, nu kan het nog’. Kaprun is zo’n complete plek voor een trailrunner. De paden zijn zo divers en de keuzes zijn bijna onbeperkt. Wil je iets nieuws ervaren, dan kies je je startpunt gewoon ergens anders… Uren, zelfs dagen kun je hier lopen. Nu zal het in andere bergdorpen natuurlijk niet anders zijn,… maar uiteindelijk krijg ik een soort band met de omgeving… eigenlijk een band met de natuur. Dit heb ik eerder ervaren. Chamonix, waar ik zo’n 8x geweest ben is voor mij ook zo’n plek. Maar dat geldt ondertussen voor meerdere trailrunners, dus die begrijpen wat ik bedoel…

De bergen

Kaprun - De bergen

In tegenstelling tot thuis zijn de dagen in de bergen anders… hier wil ik niet uitrusten, hier wil ik ondernemen. Het liefst iedere dag en,… het liefst zo lang mogelijk… Het uiterste eruit persen om sterker te worden en zoveel mogelijk herinneringen mee naar huis te kunnen nemen. Nu heb ik de afgelopen dagen een mooie mix kunnen maken. Ruim 130km heb ik over trails kunnen lopen, ruim 8.000 D+ klimmeters heb ik kunnen trainen… en toch,… ben ik er nu klaar voor? Kijk ik simpel naar de nummers, dan zit ik nu nog maar op 80% in volume van wat ik straks bij de UTMB in 1x moet gaan lopen. De 168km met bijna 10.000 D+ hoogtemeters is dan toch even iets anders… Nou,… vandaag heb ik besloten dat ik er klaar voor ben. In de bergen kun je eindeloos trainen, maar het moment om de intensieve trainingen de goede uitwerking te geven is nu aangebroken. En, 1 ding kan ik nu al zeggen… daar heb ik best wel moeite mee….

Doorgaan tot je neervalt

Ik weet van mezelf dat ik een doener ben, ik wil doorgaan. Ik wil constant het gevoel hebben dat ik er alles aan gedaan heb om goed aan de start te staan. En dat gevoel wordt sterker wanneer ik bezig ben,… bezig in de vorm van training.. Want dan voel je dat je lijf gewerkt heeft, je voelt dat het sterker wordt. Niks doen, het zogenaamde rusten,… dat past niet bij mij…. En toch, toch even een pas op de plaatst… De CCC, de Lavaredo Ultra Trail… Beiden zware wedstrijden… Door omstandigheden in aanloop naar deze trails kon ik 2-3 weken voor deze trails geen meter trainen… In de laatste dagen voor de start voelde ik me slap, niet fit, overal pijntjes en ik had een ontevreden gevoel over de laatste weken niet trainen…. Toch stond ik daar, zenuwachtig aan de start… Verre van relax heb ik daar in het startvak om me heen gekeken. Het voelde niet goed… Maar,… na de start,… na de opzwepende muziek van de organisatie in de straten van Courmayeur (CCC) en Cortina (LAT)…. toen gebeurde er iets… Alle stress viel van me af en waar het vandaan kwam,… geen idee,… maar vanaf de eerste tot aan de laatste kilometer had ik voldoende energie om de trails te volbrengen. Ik heb genoten en zonder noemenswaardige problemen ben ik met een smile over de finish gekomen.

Rustperiode

De moeilijkste periode van mijn voorbereidingen gaan nu dus beginnen. Wat doe ik nog wel en wat niet… Ga ik het gevoel van ongemak beantwoorden met trainingen of beperk ik mezelf tot ontspanning en doe zo min mogelijk… Voor de komende weken heb ik in ieder geval nog 2 afspraken staan… Ik ga samen met Carlo Pappot een ontspannen training lopen en in een ander weekend samen met Marek en Maarten opnieuw een leuke ronde door de natuur… Dat zijn mijn laatste inspanningen… Voor de rest,… goed eten, goed slapen en gezond leven…

Morgen worden we in een boot 12 kilometer meegenomen door de rivier,… we gaan raften. Dan daarna in de middag, of vrijdag in de ochtend mijn laatste afdaling met mijn dochter van 2800 meter naar 800 meter…

Geen verslag over trailrunning dit keer,… al heeft het er voor mij alles mee te maken…

Tot de volgende keer,..

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Lama en Chris in Kaprun

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?