fbpx

Dag 6: Trailrunning in Kaprun


Vandaag een ontspannende dag… Het is weer is erg wisselvallig maar vandaag alleen maar zonneschijn. Het is goed vertoeven hier in Kaprun. Het dorp is gezellig en het appartement een schot in de roos. Ik heb de momenten bij het water gebruikt om mijn tochten nog eens te te overdenken,.. en,… dit kwam naar boven.

Troebel in mijn hoofd

Gisteren liep ik route 5, over de bergkammen vanaf de ‘Glocknerblick‘ naar de ‘Grefelder Hutte‘. Ik schat een hike-pad van ongeveer 6-7 kilometer. Het was dus nat, ik liep in de wolken en ik was alleen. Ik ben een liefhebber van trailrunning en ik ben niet gauw van mijn stuk te krijgen. Toch had ik na de ‘Schoppachhohe‘ verschillende momenten die me wel van mijn stuk kregen…

Trailrunning in Kaprun - Chris van Beem
Ik grap wel vaker in mijn blogs van; “Als ik foto’s kan maken onderweg, dan ben ik in mijn element”, nou,… daar moet ik een kleine nuance aan toevoegen…. Iets, van; “Als ik staande foto’s kan maken, dan ben ik in mijn element”. Ja,… Daarboven, midden op de kam, in de mist, op de gladde erg smalle paden begroeid met gras, regelmatig voorzien van schapen keutels en vele uitstekende gladde stenen had ik het af en toe even niet meer. Ik vind het geweldig om tijdens mijn tochten foto’s te maken,… en dat heb ik daarboven ook geprobeerd, maar iedere keer toen ik mijn camera pakte raakte ik in een soort van disbalans. Waarschijnlijk de gedachte dat als ik daar iets liet vallen,… het of links, of rechts van de trails honderden meters naar beneden viel… Het moment op de ‘Stangenhohe‘, is het eerste moment dat een berg me echt klein heeft gekregen. Zo klein, dat ik ben gaan zitten om foto’s te maken…
Kam in Kaprun - Chris van Beem
Nu is iedere situatie te relativeren,… en dat deed ik dan ook. Uiteindelijk ging ik gewoon verder, zonder rot gevoel, ik wilde het pad echt aflopen en ik heb er geen spijt van. Maar, dat moment in de stromende regen, bovenop de bergkam, waarbij ik mijn stokken voorzichtig neerlegde om te voorkomen dat ze naar beneden gleden is me toch bijgebleven…. Vlak voor het opstaan nam ik de volgende foto,… en zeg nou zelf… het is me wel een mooie trail….
Trailrunning in Kaprun - Chris van Beem

Relativering van tijd

Ook na zo’n nieuwe ervaring ging de trail gewoon verder en ik dus ook. Het mooie van zo’n tocht is dat de tijd een soort van relatief is… Het maakt niet meer uit of ik 3 uur of 9 uur onderweg ben… Er is namelijk zoveel te zien. Achter iedere bocht, heuvel of berg is het weer afwachten wat er nu weer komen gaat.
Trailrunning in Kaprun -  Chris van Beem
Ik schrijf dan wel regelmatig op wat ik allemaal meemaak onderweg, maar eigenlijk zijn het maar fragmenten. Gisteren bijvoorbeeld ben ik tientallen beekjes over gestoken, heb tot mijn enkels in de blubber gestaan en toen ik 20 minuten later keek waren mijn schoenen weer blauw… Op 1800 meter hoogte ben ik me rot geschrokken van het lawaai dat leek op een dicht passerende vrachtwagen uit een tunnel… In realiteit,… een onverwachte waterval die achter de rotsen met een veel lawaai de diepte in stortte. Ik heb me rot gelachen om de reactie van een schaap die me met grote ogen aankeek toen ik om de hoek gelopen kwam… en dan dat geblaat… ik hoorde het honderden meters verderop nog steeds.
Het zijn de onvoorspelbare situaties die voor onvergetelijke momenten zorgen. Iedere trail die ik gelopen heb kan ik me herinneren… niet alles, maar altijd wel iets. En als je in de beleving zit,… dan is tijd relatief. Dan maakt het niet uit of een trail 1 uur duurt van een paar kilometer, of uren duurt zoals straks de UTMB… met 168km.

De trainingen die ik hier in Kaprun doe, zijn allemaal bedoelt om fit en sterk aan de start te kunnen staan voor de UTMB… Die 168km wil ik uitlopen… beter nog… ik wil de momenten kunnen zien en dus ervaren. Dat lukt me alleen als ik in staat ben om zo’n tocht conditioneel te kunnen volbrengen. In mijn geval, hoogtemeters trainen en dus… de bergen in.

Ik schreef al eerder dat ik wil kunnen schreeuwen; “Ik ben er klaar voor!”,… Gisteren, bij de mooie afdaling op de 711 route, heb ik het al geroepen…. Ik heb het nog niet geschreeuwd,… maar ik heb dan ook nog 8 dagen…
Chris van Beem - Trailrunning in Kaprun
Tot de volgende keer,..

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?