fbpx

Dag 7: Trailrunning in Kaprun

Goedemorgen Kaprun…. het was 9:00u. en ik werd gewekt door de zonnestralen… Ik had zo vast geslapen dat mijn ogen gewoon dicht zaten… ken je dat?… Ik twijfelde,… zou ik gaan trailrunnen of, of… ga ik mijn tijd verdoen en weer terug naar bed… Een paar seconden later was ik mijn Racevest aan het pakken… Het was een soort van spontane actie, dus toch maar even een briefje voor de thuisblijvers…
Trailrunning in Kaprun - dag 7 - Chris van Beem
Met 2 liter water in het Racevest, mijn poles, de X-Kross zonnebril en een broodje met jam en kaas begon ik onderaan de afrit direct aan mijn klim…. Ondertussen ken ik de omgeving al best aardig en het lukt me om toch nieuwe afwisselende paden te vinden. Standaard ben ik uitgerust met een opgevouwen kaart in een her-sluitbaar diepvrieszakje, waarop de routenummers goed te lezen zijn. De klim is taai zo in de brandende zon. Ik merk het enorme verschil zodra de trail in de schaduw van de bomen valt.

Leeftijd

Trailrunning in Kaprun - dag 7 - Chris van Beem - 2
In het stuk ‘De haarspeldbochten’ wordt ik bijgehaald door een MTB-er, een man van in de 60… Met het zweet op mijn hoofd zie ik hem naast me fietsen. We praten wat en hij wenst me een fijne dag… In een lichte versnelling fiets hij met het grootste gemak verder omhoog… Zucht… Maar even een slokje drinken…. Dan, niet veel verderop, in een haarspeldbocht,… zie ik een oudere man… in de 70 jaar,… naast zijn fiets staan, en hij kijkt naar beneden in een richting die ik niet kan zien… ‘He, een nieuw pad’ denk ik.. dus ik er natuurlijk naar toe. Ik loop door het hekje om bij hem te komen en zie dat zijn fiets in het gras ligt. Hij kijkt me aan en lacht vriendelijk. Pas dan zie ik dat hij wacht op zijn vrouw,…. en die komt net omhoog aangefietst in haar hoogste versnelling,… ook met een lach op haar gezicht… Het stel rust even uit en legt me uit dat dit een mooi pad is. Het gaat helemaal tot boven…. Ik wens ze veel succes en loop alleen verder,…. al mompelend… “70 jaar en vol omhoog op de MTB… , GEWELDIG!’
Het duurt niet lang of ik zie een andere variant van MTB-en op me af stromen… 2 jongens, beiden met help + GoPro, komen het pad naar beneden af denderen. Ik pak snel mijn camera en maak een foto… “Viel Spass’, schreeuw ik nog… Du auch… hoor ik 100 meter verder…
Trailrunning in Kaprun - Chris van Beem - 03
Het pad ging nog een paar slingers verder en ik keek mijn ogen uit. Rechts keek ik uit over de groene valei, waar ook Kaprun in lag. In de verte zag ik de ‘Dreiwallnerhohe‘ – route 5 – in het zonlicht geparkeerd onder de zonnestralen van de felle zon. Ik moest lachen, ik besefte dat mijn dikke ogen waren weggetrokken… ik kon de omgeving prima zien. Het laatste stukje naar de ‘Glocknerblick‘ is stijl en van ongekende schoonheid. Ik ben hier vaker geweest, maar iedere keer ziet het er anders uit…. zal het weer wel zijn… Ik kijk op mijn horloge en zie dat ik nog een uurtje de tijd heb om op tijd terug te zijn… Geen koffie met Hutchy dit keer…

Trailrunning in Kaprun - Chris van Beem - 04
Bij de ‘Glocknerblick’ begint de afdaling van vandaag over route 29 zo richting de ‘Schneckenreith’. Een paar dagen geleden heb ik deze 29 tegengesteld gelopen… een zware klim… Nu kon ik heerlijk over de paden omlaag… ik denk dat ik wel 500 vlinders voorbei heb zien fladderen. Er zijn vele technische stukken, met gemaakte trapjes, stijle paadjes, stenen paadjes,… en tegenliggers… Verschillende hikers. In mijn snelheid omlaag passeer ik wat Nederlanders… Ik bedankte de hikers in het Nederlands voor het opzij gaan en ze riepen terug dat zij niet zo hard gingen… Met een smile rende ik door. Niet veel later nog wat tegenliggers… en 1 ervan ging dus echt niet opzij…
Trailrunning in Kaprun - Chris van Beem - 05
Haha, heb je wel eens een koe zien keren op een trail… ik wel… Op een gegeven moment stond de dame geparkeerd en keek ze me met grote ogen aan… Nou, ik ben maar schuin langs het pad rechts omhoog geklommen, met een boog om haar heen… Best groot trouwens zo’n koe vlak voor je neus… Maar ook hier… hele vriendelijke beesten.
Trailrunning in Kaprun - Chris van Beem - 06
Onder het afdalen voel ik me slap worden… ik kijk op mijn horloge en zie dat ik al aardig lang onderweg ben. Ik plof neer bij een van de drinkbakken met stromend water en pak mij broodje jam met kaas… Een dikke daas weet me snel te pakken en prikt me vol in mijn kuit. Stilzitten is dus geen goed idee. Met mijn poles in mijn ene hand en het brood in mijn andere dender ik verder naar beneden tot route 26 eindigt… De stijle afdaling zit erop… En ja,… de jam doet zijn werk en zo fris als Chris ren ik over prachtige paden door het gras richting Kaprun…

Via route 17 kom ik bij de ‘Sigm. Thun Klamm‘ grotten en ik loop door richting het centrum van Kaprun… Ineens hoor ik ‘Viel Spaß’… ik kijk en ik zie 2 jongens met de helm aan het stuur langs me fietsen… Hetzelfde rondje maar dan tegengesteld. Het zijn locals en de jongens gaan nog een keer… Via wat nieuwe paadjes kom ik weer terug bij het appartement en keurig binnen de afgesproken tijd. Even afkoelen in het zwembad want het was warm… erg warm… De 2 liter water was precies genoeg.. 2 liter in 2:40u. voor mij zegt dat genoeg… Een lekkere training van 16km en 850 D+ hoogtemeters… top!

Een goede week

Al met al ben ik tot nu toe dik tevreden… Zonder ‘moetjes’ ben ik begonnen aan mijn voorbereidingen. Met plezier ben ik vanuit mezelf begonnen aan ondertussen 4 trails. Tezamen goed voor 106km trails met in totaal 6.356 D+ hoogtemeters. Ik heb geen last van blessures of stijfheid en ik heb kunnen genieten van vele verschillende weersomstandigheden. Daarbij heb ik alle trails alleen gelopen.. voor mij een zeer goede mentale voorbereiding. De tweede week hoeft wat mij betreft niet meer zo zwaar als de eerste week… Al heb ik nog wel 2 geweldige (lange) routes in gedachten, op aanraden van de locale helden die ik heb leren kennen. Het zijn routes boven de 2200 meter, dus… die wil ik alleen lopen als het weer meezit.

Ik ben blij dat ik naar Kaprun afgereisd ben voor mijn voorbereidingen… Al veel gezien, nog veel te ontdekken.. En dat is goed,… eentonigheid is niks voor deze jongen…

Tot de volgende keer…

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

>> Ga voor de route naar Movescount

>> Ga voor de foto’s naar mijn Facebook pagina

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account