fbpx

Dag 8: Trailrunning in Kaprun

Vandaag een dag van bezinning… Eigenlijk ben ik al dik tevreden met mijn inspanningen van de afgelopen week. Wat wil ik nog doen en wat ga ik nog doen. In de ‘Glocknerblick‘ heb met wat locale bewoners, vrienden van Hutchy, gepraat over de wel en niet te lopen paden. Wat zijn de mooiste en welke zijn daarna de mooiste… want echt,… de omgeving is super. Een gezellig en leuk gesprek… met als enige conclusie dat ik te kort in Kaprun ben om al dit moois te belopen…

Morgen ga ik samen met een paar vakantievrienden een mooie route vanaf ‘Zell am See’ een van die mooie suggesties lopen, tenminste… een gedeelte van de route. We kiezen een mooi pad richting de ‘Schmittenhohe‘ en dan via de ‘Salersbachkopf‘ weer terug naar ‘Zell am See‘. Geen idee hoever, wel een lekkere klim van 1.200 D+. Ik ben erg benieuwd naar deze omgeving en ik moet zeggen,… Leuk om weer eens samen te lopen.

Een keer in een berg

Vandaag een tocht van 150km richting de Duitse grens… met de auto natuurlijk. Een uitstapje naar de ‘Salz Welten‘. We reden door het dal zo 75km verderop naar ‘Hallein‘. Toch wel bijzonder… Via haarspeldbochten richting de ingang van de mijn… Op een erg smal treintje met de bank tussen je benen met een rotgang de donkere zoutmijn in. Toch een bijzonder idee, dat je diep in de berg zit, met om je heen alleen maar zoute stenen. De meest bijzondere ervaring was die met mijn tong langs de stenen… en daarna de bevestiging dat het inderdaad erg zout was…Toch een leuke afwisseling… een beetje historie en puur natuur…
Zout grotten - Chris van BeemZout grotten - Chris van Beem - Oostenrijk

De laatste paden rond Kaprun

Ergens komende week, ik denk dinsdag, zal ik mijn langste trail gaan lopen. De route is al bekend en het wordt een pittige trail. Een keer erg vroeg starten, in het donker. Een slinger van links de bergen in, door het dal, rechts de bergen in, richting de stuwmeren en dan door het dal weer terug naar Kaprun. Zo, erg kort omschreven, maar veruit de langste afstand met de meeste hoogtemeters. Ik weet nog niet wanneer ik ga starten. Ik weet alleen dat ik deze route het liefst met mooi weer loop. Daar op 2700 meter hoog wil ik een paar herinneringen vastleggen en het liefst met een zonnig uitzicht. Dus,.. zodra ik die route heb gelopen, dan heb ik toch heel veel paden rond het dal van Kaprun kunnen ervaren…

En ondertussen…

De locatie waar wij beland zijn is echt een geweldige home-base voor liefhebbers van trailrunning. Niet alleen heb ik ondertussen aardig wat GPX bestanden, die allemaal vertrekken vanuit ‘Landhaus Anke’ vertrekken… De eigenaren en de beheerders zijn ook nog is Nederlands en de appartementen zijn perfect. Met een zwembad, een sauna en een whirlpool standaard inbegrepen. De verse broodjes iedere ochtend die voor je afgeleverd worden is nog zo’n leuk klein detail. Dus,… ondertussen ben ik al wat informatie aan het verzamelen om meer trailrunners te kunnen laten genieten van dit pareltje. Zelf kom ik hier zeker nog een keer terug… Terwijl ik dit blog aan het schrijven ben schiet er via Facebook een leuke aankondiging voorbij…
Grossglockner Ultra Trail - Trailrunning
Dus,… misschien moeten we allemaal maar een gaan kijken in Kaprun, eind juli 2015… Eens kijken of er meer animo is de komende maanden. Wij van Trailrunning zorgen wel voor de accommodatie en informatie over de omgeving; Marek, Maarten en Peter, zullen we?

Hoe dan ook, voor mij zijn er op korte termijn nog een paar leuke trails in het vooruitzicht hier in Kaprun en ook nog een nieuwe trail op mijn Bucketlist… Het is dus een goede dag…

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?