fbpx

Salomon Fellraiser

Als je de schoen voor het eerst in je handen hebt krijg je een wat goedkoop plastic gevoel. Schoen voelt in eerste instantie dan ook erg stug aan.

Eenmaal aangetrokken en er eenmaal op lopend krijg je meteen een heel ander gevoel!
Hij zit erg solide om je voet. Wel het idee dat de Fellraiser een smalle pasvorm heeft net als de SpeedCross 3. Voor mij prima omdat ik eerder een smallere voet heb. Goede pasvorm dus.
Salomon Fell Raiser - TRAILRUNNING

Smerig modderig terrein…

Eenmaal in het terrein merk je dat je qua grip niet veel anders uit bent dan de SpeedCross 3. De Fellraiser heeft een iets ander profiel maar is net als de SpeedCross 3 gemaakt voor smerig modderig terrein. Met hellingen kun je goed aanzetten zonder dat je voet wegschiet. Ook zijwaarts erg goede grip; dat is toch handig op schuine stukken.
De voorvoet zool is dezelfde breedte dan de SpeedCross3 maar de achterkant van de zool is 1,5 centimeter smaller. Voor haklanders is de FellRaiser dus een stuk minder stabiel!

De gehele zool, van voor naar achteren, geeft wat minder demping dan je zou verwachten maar niet heel veel anders dan de SpeedCross 3. Nog steeds een heel comfortabele schoen als je het vergelijkt met de Salomon Sense waar comfort ver te zoeken is. Maarja… in een Ferrari wil je ook geen comfort en wil je ook alleen maar racen!

Ortholite binnenzool…

Het nadeel van de Ortholite binnenzolen van Salomon is en blijft dat het een spons is die, water goed opneemt en eenmaal nat, niet meer snel droogt en daardoor ook niet meer stevig in de schoen op zijn plek blijft zitten. Zeker met serieus afdalen, waarmee je steeds voorwaartse druk op de binnenzool geeft, schuift hij vaak naar voren en begint hij op te stroppen onder je tenen. Heb al eens meegemaakt dat ik de binnenzool er gewoon uit gehaald heb tijdens een race. Maar dat was met de SpeedCross 3.

De achterkant van de schoen…

De kom waar je hiel in zit is bijna één centimeter minder diep dan de SpeedCross3. Kreeg dit in de gaten toen ik door diepe modder liep en voelde dat mijn hak iets omhoog kwam omdat de schoen zich vastzoog in de modder.
Nu moet ik wel zeggen dat ik de slechte eigenschap heb dat ik mijn schoenen nooit heel erg vast trek. Als je de schoenen gewoon goed vast hebt is er verder niets aan de hand.

Conclusie…

Superschoen die in prijs net onder de SpeedCross 3 ligt. De bovenkant is anders geconstrueerd waardoor hij waarschijnlijk minder slijtageplekken geeft aan de zijkanten van de voorvoet. Maar dit kan ik pas vertellen over en tijdje als ik er nog meer kilometers op gelopen heb.
Zeker een aanrader voor de trailrunner die het smerige werk niet uit de weg gaat! Ook voor langere afstanden een prettige schoen.

 

Groet,

Maarten Schön
maarten@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?