fbpx

Trailrunning regio Leiden

Gisteren heb ik een gezellige trail gelopen in het stuk natuur tussen Leiden en de kustlijn. Vroeg in de middag had ik afgesproken met Marek Vis, Maarten Schon, Carlo Pappot en Jizka Helder voor een ontspannen training. Dit was mijn laatste training voor de UTMB. Ik moet zeggen, dit zijn wel de momenten waarbij ik echt kan genieten. Met goed gezelschap, veel humor en een mooie omgeving een paar uur in de natuur. Een nieuwe omgeving voor mij…. en dat is altijd extra leuk…

Zand…

We verzamelden bij Marek en vandaar uit reden we in de grote bus van Carlo richting de parkeerplaats vlak bij de duinen. Een winderige dag met af en toe zon… geen regen dit keer. Al snel werd duidelik dat Marek’s Trail een echte Marek’s Trail bleek te zijn. Vele single tracks door de duinen… Veel mul zand en paden die voor het oog geen paden waren. Wij liepen volgzaam achter Marek en Maarten aan, die voor ons uit over de paden denderden… Zelf keek ik mijn ogen uit… Het gevoel van ‘Trail by the Sea’ kwam regelmatig boven. Geen nattigheid in de duinen, dus uitsluitend paden waarbij je tot je enkels in het zand verdween bij iedere stap… Toch merkte ik dat dit geen probleem was. Alle paden tijdens de trail kon ik vrij eenvoudig hardlopend belopen en er was nog genoeg energie voor een hoop gekkigheid onderweg…
Trailrunning - Chris van Beem

Een dag trailrunning

Ik weet niet hoe het met andere trailrunners zit, maar dit zijn nou precies van die trainingen/trails waarom ik zo van deze sport hou. Je verzamelt met wat vrienden op een locatie die voor jou nieuw is. Vervolgens word je meegenomen over paadjes, die ontdekt zijn door een andere trailrunner, die misschien wel duizenden kilometers trainingen in dat gebied heeft afgerond. Je staat af en toe stil bij de mooie en bijzondere dingen en de sfeer is gewoon super. Je houdt rekening met elkaar, want iedereen heeft een eigen tempo. Je leert van elkaar en ontdekt nieuwe dingen. Ook die zaterdag middag in Leiden was zo’n ‘Dag Trailrunning’. Ik heb de eigengemaakte ‘Bollen en repen’ van Jizka kunnen proberen… Weer eens kunnen lachen met Carlo, want,… het was weer even geleden dat we samen hadden gelopen. Samen hebben we stiekem wat plannen gemaakt voor een leuke run in Engeland…. En ja,… de verhalen van Maarten en Marek die vervelen ook nooit…
Trailrunning - Chris van Beem

Een complete dag

We konden genieten van ongeveer 3,5 uur trailrunning. Ieder stukje van de trail had zijn eigen verhaal. Uiteindelijk belanden we allemaal weer in Carlo’s bus en reden we terug naar Marek’s Place. Een warm ontvangst met een biertje, heerlijke soep, salade en brood maakt zo’n dag dan toch helemaal compleet. Zo bij het afscheid waren de plannen al gemaakt voor de volgende training, …. Bij Maarten de volgende, bij mij die daarna,.. etc… Leuk. Tijdens mijn terugreis van Leiden naar Geldrop kon ik een grijns niet onderdrukken. Trailrunning met je maten,… erg leuk.. Het besef dat ik over 12 dagen 168km zonder mijn maten zou gaan lopen kwam vrij direct daarna…. Maar ook nu bleef de grijns op mijn gezicht… Afwisseling,.. dat past bij mij… Na mijn avontuur in Chamonix heb ik een hoop meegemaakt,… wat ik vervolgens weer graag vertel op zo’n dag als zaterdag,… met mijn maten…
Trailrunning - Chris van Beem
Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?