fbpx

Lekker op de trails dit weekend

Vrijdagavond, het weekend is begonnen. Met 6 dagen zonder trailrunning nu 2 dagen met trailrunning in het vooruitzicht. Over 2 weken sta ik aan de start van de Kustmarathon Zeeland en ik wil nog wat ritme in de benen. Komende zondag 50km met o.a. Marek en Maarten in het gebied van de Loonse en Drunense duinen trainen en morgen een paar uurtjes ontspannen over de paden. Ik heb er zin in.

Voorbereiding

De afgelopen week heeft weinig ruimte gegeven om een paar keer de natuur in te gaan. Ik kan dan tegen mezelf zeggen; ‘Tijd kun je maken Chris, het is een keuze’… En dan besef ik dat dat ook echt zo is. We herkennen het allemaal wel. Je hebt geen puf om überhaupt de schoenen aan te trekken en dus ga je niet. Terwijl,… die keren dat je toch ging, kwam je terug met meer energie dan je had voordat je begon. Op dat soort momenten beloof je jezelf dat je bij zo’n zelfde situatie toch gaat lopen… Dus,… ‘zo’n situatie’ had ik afgelopen dagen… eigenlijk iedere dag. En toch, toch besloot ik niet te gaan hardlopen… Gevolg: Nog minder energie en een beetje onvrede over de voorbereiding richting de Kustmarathon Zeeland. Vanaf morgen dus een ander scenario. Een laatste duwtje de goede richting in. 2 trainingen om mijn ritme in de benen te krijgen.

Iedereen heeft zo zijn eigen voorbereiding. Zo vlak voor een wedstrijd goed eten en wat rust houden om fris aan het avontuur te beginnen is eigenlijk standaard en ook ik hou me eraan. Alleen… de duur van de rust varieert nog wel eens. Op dit moment kan ik gelukkig terugvallen om een stevige basis. Ik vraag me alleen wel af of de kilometers die ik een paar weken terug rond het Mont Blanc Massief heb gelopen een soort van uit de benen verdwenen zijn. 1 ding weet ik zeker… voor ik begin aan een nieuw avontuur moet de onvrede uit mijn systeem,… dat wordt mijn missie voor de komende dagen.

Mijn trainingen

Morgenochtend ga ik eens een solo-trail-training lopen in de regio Geldrop. Geen route, geen verwachting alleen maar lopen en genieten. In een tempo van rond de 10km per uur een paar uur ontspannen over de paden. Op zoek naar de bevestiging. ‘zie je wel, het gaat prima’. Wat extra kilometers voordat ik om 10:00u op zondag begin aan een training, waarbij ik eigenlijk 50km wil gaan lopen. Ik kan natuurlijk kiezen om alleen zondag te gaan lopen maar ik kies bewust een extra training voor morgen. Een warming-up voor zondag… Een stage-training van 2 dagen… met in totaal 70 trainingskilometers in het vooruitzicht.

Ik weet nu al dat het zondag zwaar gaat worden. Wellicht een beetje stijf in het begin… Dan de toch wel uitdagende omgeving met wat hobbels een gevarieerde ondergrond van mul zand tot technische paden. En, dan hebben we nog het duo ‘GAS-ER-OP’ M&M. De heren Marek en Maarten hebben er zin in en ik probeer ze bij te houden. Tja, als ik dan toch kan kiezen loop ik het liefst mijn eerste zware training na de UTMB met mijn loop-maatjes!

Samenvattend ben ik op zoek naar bevestiging. Op zondagnamiddag weet ik hoe of wat. Wordt het een uitloop-marathon op 4 oktober, of ga ik eens gek doen. Ik ben niet zo van de tijden maar het is wel heerlijk om het hele parcours van de Kustmarathon in een goed tempo to lopen. Het liefst in volle vaart over de laatste duinen voor Zoutelande. Hoe dan ook… Het weekend is begonnen… en dat is fijn…

Tot de volgende keer.

Chris van Beem
chris@trail-runing.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account