fbpx

Trailrunning, grens verleggend

Kijk ik zo terug naar mijn trailrunning ervaringen en avonturen dan zie ik een duidelijke trend,… ik ben steeds mijn grenzen aan het verleggen. Eigenlijk zeg ik dit verkeerd want, ik ben niet zozeer mijn grens aan het verleggen, ik kom alleen tot de conclusie dat ik steeds verder en steeds grotere uitdagingen aan wil gaan. Ik leg mezelf geen grens op, want dat zie ik als een belemmering. ‘Niks is onmogelijk, maar ik moet wel reëel blijven’. Ik ervaar dat mijn keuzes steeds wat meer inhouden dan de eerdere uitdagingen in gelopen trails. Is dit bijzonder? Ik denk van niet, zo zitten we als mens nu eenmaal in elkaar. Ik ben op zoek naar het nieuwe, op zoek naar mijn nieuwe doelen en vooral ben ik; ‘Op zoek naar mijn nieuwe droom-trail!’

Swiss Irontrail

Het blijft moeilijk om te komen tot een nieuwe uitdaging. Bij de UTMB lag dit anders… Jaren geleden, met als langste afstand 42,2km in de benen, ontstond mijn focus naar de UTMB… Ik noemde het ‘Mijn dingetje’. En, nu ik wakker ben geworden na het beleven van mijn droom blijken daar erg veel mooie ultra trails in de bergen te zijn. Tuurlijk weet ik dit al jaren, maar nu zal ik een keus moeten maken. Na mijn finish van de UTMB verscheen er een reactie van mijn trail-maatje Stefan Sigron uit Zwitserland. Zijn eenvoudige woorden; “Congratulations, chris!!! see you next year at swiss irontrail“, zijn blijven hangen. Wordt dit dan mijn nieuwe uitdaging voor 2015…? Bij het nog eens bekijken van de TRAILer begin ik te glimlachen… deze bedoel ik:

Dus, wordt het in 2015 een 201,8 km trail door de prachtige Zwitserse bergen… Waar ik 11.480 meters mag klimmen en waarbij ik in maximaal 66 uur over de finish zal moet zijn gekomen…? Wordt dit voor 2015 mijn nieuwe dingetje? Laat ik dit zeggen,… het is te vroeg om direct JA te roepen, maar ook al te laat om NEE te zeggen…. Ik weet nu al dat ik deze prachtige ultra-trail een keer wil gaan lopen. De komende dagen ga ik met Maarten en Marek de planning voor 2015 afstemmen… En deze trail staat ver bovenaan op mijn Bucketlist.

Planning

Vooralsnog heb ik nog niet veel trails in mijn planning. Wel loop ik Olne-Spa-Olne dit jaar opnieuw. Een mooie zware trail van 68km, samen met Marek en Maarten. De mannen waarschijnlijk vol gas en ik in een soort monotone-diesel-stand ergens daarachter. Genieten van de omgeving, genieten van de afstand en met een positieve mind-focus zonder blessures binnenkomen in Spa. Natuurlijk heb ik in het eerste weekend in oktober de Kustmarathon Zeeland, maar verder dit jaar nog geen deelnames gepland. En weet je,… dat voelt goed,… geen verplichtingen maar de mogelijkheid om mijn eigen trail-deelname-kalender nog samen te stellen. Natuurlijk is daar ook nog de Ultra-Trail in Kaprun, de Lavaredo Ultra Trail in Cortina Italie en nog vele trails in de regio van de Mont Blanc en verder in de Alpen. Eigenlijk zijn er echt teveel trails om op te noemen. Waarschijnlijk kies ik 1 of 2 lange Ultra Trails en kies ik verschillende kortere trails om te genieten van de voorbereidingen en het bijhouden van mijn trail-ritme. Een andere mooie variant waar ik erg veel plezier bij heb zijn de Stage-Trails. De Salomon 4-Trails is me goed bevallen en er zijn in Europa steeds meer stage wedstrijden waar je in verschillende dagen een mooi gebied doorkruist. Zwaar, uitdagend, maar o zo mooi en gezellig.

Klaar met herstel

In de laatste 2 weken heb ik helemaal niks gedaan… Een trail-pauze… Maar, de periode waarbij ik heb genoten van het even niks doen is nu klaar. Ik ga weer beginnen met mijn heerlijke rondjes door de natuur. Vanavond over de paden regio Geldrop en de komende week weer langzaam richting de 80km per week.

Ik ga eens goed nadenken over mijn nieuwe uitdaging, want,…. met een helder doel voor ogen kan ik beginnen met de route er naar toe… .En,.. die route is minstens zo interessant als het doel op zich…

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?