fbpx

Trailrunning, wat heb ik eigenlijk nodig?

Vandaag was een goede trailrunning dag… zo’n dag waarbij ik me na een lekkere trail van 21km afvroeg; “Trailrunning, wat heb ik eigenlijk nodig?”… Kijk ik naar vandaag,… dan is dit niet zoveel.. Met een paar mannen in een lekker tempo door de natuur, op paden die voor hen onbekend zijn is echt geweldig om te doen. Ik heb vandaag weer 3 leuke lopers leren kennen die allemaal genoten van de trail… Een goede zondag hier in Geldrop.

De reistijd

Dat was voor mij een hele korte…. want die was er niet. Het was wachten tot Tomas en John de straat in kwamen rijden. Richard en ik zaten op dat moment al aan de koffie. Alle heren had ik nog nooit de hand geschud, dus nog nooit persoonlijk ontmoet.
Het mooie is,… dat hoeft ook niet want vanaf de eerste minuten ontstond de voor mij zo bekende relaxte sfeer. Even een rondje doen.. onze ogen uitkijken en informatie uitwisselen…

Hardlopen en de natuur

John vertelde dat hij over 2 weken zijn eerste marathon ging lopen, en wel de Marathon Eindhoven. Hij zat vol energie en was in topvorm… Maar,… voor John was dit de eerste kennismaking met trailrunning. Overgehaald door Tomas, die zelf al verschillende trails had gelopen. Gedurende de trail hoorde ik hem regelmatig zeggen: ‘Dit is echt geweldig!’, ja… dit zijn leuke momenten… weer iemand besmet met het trailrunning-virus. Het goedaardige virus wat zo snel om zich heen grijpt. En gek genoeg worden de relaxte, vriendelijke mensen met een passie voor hardlopen en de natuur het snels geïnfecteerd. Tenminste,.. die ervaring heb ik.

Gewoon doen

Naar aanleiding van mijn blog van gisteravond kreeg ik een bericht van Richard.
Hi Chris, morgen kom ik misschien richting Geldrop om die trail mee te lopen. Kleine slag om de arm. Morgen ochtend bericht ik mijn defenitieve beslissing! Groet Richard.
Natuurlijk vind ik zoiets geweldig… Ik keek waar Richard vandaan kwam en zag daar Alkmaar staan… ‘Dat zal toch niet’, dacht ik… Dat is 2 uur rijden… Het antwoord kwam vanmorgen vroeg binnen; “Ik kom eraan“. Dat is 4 uur rijden voor een training van ongeveer 2 uur,… Vele mensen zullen dit niet begrijpen,… de proporties kloppen niet… Ik begrijp dit wel,… ik doe het ook,.. Bij mij heeft “Gewoon doen” voor vele mooie herinneringen gezorgd.

De gear

Voor een training van 21km door de natuur heb je niet veel nodig. Een paar goede schoenen, wat water en wat voeding… Een racevest of belt en wat kleding aangepast aan de dag… Vandaag shirt en korte broek. En, ieder heeft zijn eigen voorkeuren. Die we allemaal van elkaar willen weten natuurlijk…

De trail

Vandaag hebben we een 21km trail gelopen. In ongeveer 2 uur hebben we ons rondje gemaakt. ‘Time flies when you’re having fun’, en zo was het vandaag. De paden waren droog met af en toe een te ondiep ingeschatte plas water. Mooie stukken door het hoge gras en lekkere single tracks. Met het mooie weer waren er op sommige stukken aardig wat mensen op de been. We vervolgde onze weg en bij kilometer 17 kwamen we Adele Peters nog tegen die zo haar eigen trainingsrondje liep. Het besef kwam bij me op dat mijn trainingsgebied toch wel mooi is. Ik prijs mezelf gelukkig. De mannen genoten van de paden en ik genoot mee. Toch moet ik nog maar eens wat gaan doen met dit gebied. Met het grootste gemak kan ik een ultra-trail samenstellen van 60-80km. Geen asfalt, misschien af en toe een paadje overstekken. Kortere afstanden ook geen probleem, genoeg te combineren… Eerst maar eens wat trainingen aankondigen, kijken wat andere trailrunners van het gebied vinden. De mannen waren het er allemaal wel over eens….

De paden rond Geldrop zijn geweldig,… en zo is het!

Oh ja,… en dan nog even… Trailrunning, wat heb ik eigenlijk nodig?
Niet zo veel,.. een natuurgebied, wat gear, wat water en voeding, mezelf en/of enkele andere trailrunners erbij. Dan genoeg tijd om een mooie afstand af te leggen…

Tot de volgende keer!

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Trailrunning Training Geldrop 28-09-2014

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?