fbpx

Go2 Sportnutrition – Natural Bars

De afgelopen maanden heb ik de sportvoeding van Go2 geprobeerd. Ik moet zeggen,… dat is erg goed bevallen. Tijdens trainingen en (ultra) trails heb ik repen, sportdrank, gelletjes en FIZZ tabletten geprobeerd. Ik ben altijd op zoek naar afwisselende voeding voor tijdens het sporten. En, ondertussen heb ik best wat wensen want voeding en drank zijn twee ontzettend belangrijke onderdelen tijdens trailrunning. Hieronder mijn bevindingen.

Eerste indruk

Wat me direct opvalt is de eenvoudige (en dat is positief) verpakking. De repen zitten per 4 verpakt in een doos. Het zijn relatief kleine hoeveelheden (25 gram per stuk) en het plastic om de repen is dun en makkelijk te openen. Tijdens mijn test heb ik de Go2 Jelly Bars in verschillende smaken gebruikt. Verder ook de Go2 Amand Bar, een wat stevigere reep.

Go2 sportvoeding - jelly Bar Framboos - TrailrunningGo2 sportvoeding - Amand Bar - Trailrunning
Met het grootste gemak is de verpakking onder het trailrunnen te openen. De kleine bars zijn goed op te bergen en ook na vele kilometers lopen blijven de repen intact. 200 gram repen voorin het racevest is geen enkel probleem. Dit zijn toch 8 repen.

De smaak

Voor mij is de smaak van sportvoeding best belangrijk. Tijdens mijn langere (ultra)trails moet ik blijven eten en niks zo vervelend als je je meegenomen voeding beu bent. Dit is voor velen wel herkenbaar denk ik. Kom je op dat punt tijdens je race, dan moet je blijven eten, anders verzwak je en kun je niet verder. Verder kies ik graag voor natuurlijke sportvoeding in de vorm van repen. Natuurlijke voeding is ook te vinden op de verzorgingsposten, maar ik draag het graag bij me tijdens de trail. Bij het assortiment van Go2 Sportvoeding was ik aangenaam verrast door de diversiteit in smaken, en…. allemaal lekker. De Amand Bar smaakt naar Amandel met Vijg. Telkens een hap en in 3x is hij op. Tijdens mijn trainingsstage in Kaprun heb ik met regelmaat een hap van deze reep in mijn mond genomen. Langzaam smelt de reep in je mond waardoor ik geleidelijk energie kreeg. De repen zijn gewoon prettig in gebruik. Zodra ik er tijdens een trail even doorheen zat nam ik een Jelly Bar. Deze Bars zijn voorzien van vele natuurlijke suikers en geven je direct een goede energie… Ik kreeg een opkikker die lang aanhield… Als regel nam ik niet meer dan 1 reep (25 gram) per uur… Zo ben ik ook niet misselijk geworden, ook niet toen ik tijdens de UTMB meer dan 40 uur onderweg ben geweest.

Combineren van Voeding

Tijdens mijn trails combineer ik met voeding. Afwisseling is voor mij belangrijk. Dan bedoel ik de smaak, maar zeker ook het type voedsel. Met deze repen basis en de voeding die bij de verzorgingsposten tegenkwam als extra had ik een gerustgesteld gevoel. Ook tussen de verzorgingsposten had ik verschillende smaken en verschillende repen. De Go2 Salt Bar is zo’n reep die ook in het assortiment zit. Om de 2 uur een stukje van die reep en je houdt beter vocht vast, wat in mijn geval weer minder kramp in de spieren betekende.

De dag voordat ik ging starten aan mijn UTMB tocht ben ik naar de stand van Go2 Sportvoeding gegaan. Samen met de dame in de stand heb ik gedoseerde voeding uitgekozen voor de 168km tocht. Tijdens deze ultatrail heb ik veel gehad aan de verschillende voeding. Niet alles heb ik gebruikt, maar de combinatie sportdrank met verschillende bars is zeer goed bevallen.

Conclusie

Net als iedere trailrunner heb ik zo mijn gear en voeding standaard in huis. De sportvoeding van Go2 zit nu ook bij mijn items die ik op voorraad heb. De veelzijdige keus in smaken en het gemak van de repen in gebruik tijdens het lopen zijn dikke pluspunten. De energie die vrijkomt bij een gedoseerde hoeveelheid is best bijzonder. Een echt nadeel heb ik nog niet kunnen ondervinden… Al heb ik nog lang niet alle producten gebruikt, want het uitgebreide assortiment biedt nog vele voor mij onbekende producten.
Maar,… die ga ik zeker allemaal eens uitproberen.

Tot de volgende keer.

Chris van Beem
chris@www.trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account